Πέρασε από τη Βουλή το αντιδραστικό νομοσχέδιο Κεραμέως για το νέο σχολείο

Πέρασε από τη Βουλή το αντιδραστικό νομοσχέδιο Κεραμέως για το νέο σχολείο

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, μετά από ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής που είχαν ζητήσει ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών», με 158 βουλευτές να τάσσονται υπέρ και 133 να καταψηφίζουν, με τη Νίκη Κεραμέως να συγκεντρώνει τα «πυρά» της αντιπολίτευσης.

Επίσης, υπερψηφίστηκαν και τα δύο άρθρα για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία: Το άρθρο 56, που αφορά τη διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και το άρθρο 185, που προβλέπει καταργήσεις, συγχωνεύσεις και μετονομασίες πανεπιστημίων.

Το απόγευμα της Τετάρτης εκπαιδευτικοί, φοιτητές, μαθητές αλλά και εργατικά συνδικάτα, πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Συντάγματος δήλωσαν μέσω πανό και συνθημάτων την αντίθεσή τους στα νέα κυβερνητικά σχέδια, ζητώντας σύγχρονη και δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους, κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, αλλά και λήψη μέτρων κατά του κορονοϊού για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων από τον Σεπτέμβριο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter