Πέρεθ: «Κανείς παίκτης και ομάδα δεν θα τιμωρηθούν, θα σώσουμε το ποδόσφαιρο»

Πέρεθ: «Κανείς παίκτης και ομάδα δεν θα τιμωρηθούν, θα σώσουμε το ποδόσφαιρο»
Ο Φλορεντίνο Πέρεθ

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και της νεοσύστατης European Super League, Φλορεντίνο Πέρεθ, απάντησε στις απειλές των FIFA – UEFA τονίζοντας πως καμία ομάδα και κανένας ποδοσφαιριστής δεν θα τιμωρηθεί, ενώ είπε πως η ESL θέλει να σώσει το ποδόσφαιρο.

«Η UEFA είναι ένα μονοπώλιο, αλλά πρέπει να είναι πιο ευέλικτη. Εμείς θέλουμε να σώσουμε το ποδόσφαιρο για τα επόμενα 20 χρόνια, σε μία στιγμή μεγάλου κινδύνου. Αν κερδίσεις, λαμβάνεις 120 με 130 εκ. ευρώ από την UEFA αλλά με την ESL θα είναι περισσότερα τα χρήματα», δήλωσε ο Πέρεθ, ο οποίος στην συνέχεια σχολίασε τις απειλές της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για αποκλεισμούς των ομάδων που συμμετέχουν στην ESL: «Η Ρεάλ, η Μάντσεστερ Σίτι, η Τσέλσι αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες που είναι στην European Super League δεν θα αποκλειστούν από το Champions League και τα εγχώρια πρωταθλήματα. Είμαι 100% σίγουρος, είναι αδύνατον αυτό να συμβεί».

Επίσης μίλησε και για το θέμα με τον αποκλεισμό των ποδοσφαιριστών από τις Εθνικές ομάδες: «Οι παίκτες να τιμωρηθούν από τις διεθνείς διοργανώσεις και τις Εθνικές ομάδες; Μην ανησυχεί κανείς, δεν θα συμβεί αυτό. Δεν θα αποκλειστούν αν αγωνιστούν στην ESL».

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ ανέφερε ακόμα ότι «η Παρί δεν έχει λάβει πρόσκληση. Δεν έχουμε μιλήσει με τις γερμανικές ομάδες. Ήμαστε 12 ομάδες, θέλουμε να γίνουμε 15. Αν η Παρί και η Μπάγερν αρνηθούν, η ESL θα γίνει κανονικά, είναι ανοησίες πως θα αναβληθεί το πρωτάθλημα. Οι 15 ιδρυτικές ομάδες είναι αυτές που έχουμε την μεγαλύτερη σημασία όσον αφορά το κομμάτι της δημοτικότητας. Αλλά και άλλες ομάδες όπως η Νάπολι ή η Ρόμα θα έχουν την ευκαιρία τους να λάβουν μέρος στην διοργάνωση».

Το περιοδικό Spiegel διαψεύδει πάντως τον Πέρεθ, καθώς έφερε στη δημοσιότητα το συμβόλαιο της European Super League στο οποίο φαίνεται η πρόταση σε Παρί, Μπάγερν και Ντόρτμουντ για τη συμμετοχή τους στην κλειστή Λίγκα. Σύμφωνα με την πρόταση οι Παριζιάνοι έχουν 14 μέρες να απαντήσουν, ενώ οι Βαυαροί και οι Βεστφαλοί έναν μήνα. Κι αν πουν το «ναι» στην ESL, θα αποτελέσουν ιδρυτικά μέλη της Λίγκας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter