Πετάει ο μπακαλιάρος;

Πετάει ο μπακαλιάρος;

Κανονικά ο µπακαλιάρος δεν πετάει κι αυτό το γνωρίζουν ακόµη και τα µικρά παιδιά. Οπως δεν πετάει ο γάιδαρος και δεν απελευθερώνει η βλακεία. Αλλά αυτά που µπορεί κάποτε να ίσχυαν, γενικώς, δεν ισχύουν πλέον. Γιατί τώρα ακόµη και ο φτηνός κάποτε µπακαλιάρος «πετάει» ξεπερνώντας τα 20 ευρώ το κιλό.

Σε µια άλλη χώρα εάν ο κόσµος είχε ξεχάσει τι σηµαίνει αύξηση µισθού αλλά τρελαινόταν από τον ρυθµό µε τον οποίο άλλαζαν οι τιµές στα σουπερµάρκετ, η κυβέρνηση θα είχε ήδη λάβει µέτρα. Στη χώρα µας όµως, που έχει πάψει προ πολλού να είναι κανονική, ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί και οι κολαούζοι τους είναι πολύ απασχοληµένοι µε την παρακολούθηση των σεµιναρίων των Αµερικανών επικοινωνιολόγων για να µπορούν να ασχοληθούν µε οτιδήποτε άλλο.

∆εν είναι εύκολη υπόθεση να σκύβεις το κεφάλι όταν σου λέει ο σκηνοθέτης, να τρίβεις τα µάτια σου για να παραστήσεις ότι κλαις όταν βλέπεις τον καµεραµάν να τραβάει και να κρατάς την ανάσα σου ώστε να φαίνεσαι κατακόκκινος όποτε θέλει ο σεναριογράφος. Και είναι τροµερά δύσκολο να δείχνεις ότι συµπάσχεις µε αυτούς που πονούν όταν το µόνο που σε πονάει εσένα είναι η πιθανότητα να µην πάνε καλά οι µπίζνες ή να λιγοστέψουν αυτοί που τρώνε το παραµύθι σου, κάτι που και πάλι έχει ως συνέπεια οι µπίζνες να πηγαίνουν κατά διαόλου.

Και τότε αυτό το µπουλούκι δεξιών, ακροδεξιών και ακραίων που παριστάνουν τους κεντρώους µπερδεύεται ανάµεσα σε κακογραµµένες ατάκες, στηµένες εκφράσεις λύπης, αδιανόητες για την τάξη τους συγγνώµες και ψέµατα που πασχίζουν να τα περάσουν για αλήθειες κι αρχίζουν τα φάλτσα στην αρχή και τις χυδαιότητες στη συνέχεια.

Και καθώς ο ακριβοπληρωµένος κ. Γκρίνµπεργκ έχει αρχίσει να ξεµένει από συµβουλές, ο Γεραπετρίτης πουλάει φούµαρα για «τηλεδιοίκηση», ο Σκέρτσος ζητάει να διαλέξουµε την πρόοδο ή τον σταθµάρχη τον οποίο αυτοί διόρισαν αλλά τώρα κάνουν ότι δεν τον ξέρουν και ο Μητσοτάκης µας απειλεί µε άλλα «έργα» αν ξαναεκλεγεί, γιατί θα αλλάξει λέει και το άρθρο 16, διαλύοντας ό,τι δεν πρόλαβε να διαλύσει αυτή την τετραετία.

Στο µεσοδιάστηµα όλοι τους, µαζί µε κάτι πονηρούς σαν τον Βορίδη που κρύβονται, δηλώνουν ότι θα τα βάλουν µε το… βαθύ κράτος. Σαν να µην είναι αυτό σαρξ εκ της σαρκός τους και σαν να µην το βλέπουµε πανταχού παρόν από τα ρουσφέτια µέχρι τους µετακλητούς κι από τις απευθείας αναθέσεις µέχρι τον υφυπουργό Παπαδόπουλο, που ακούγοντας τον σταθµάρχη δίπλα του να λέει αλήθειες έσπευσε να πει στον παρατρεχάµενο «πες του να σταµατήσει». Γιατί µόνο έτσι γνωρίζουν να πολιτεύονται…

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter