Πιστοποιητικό εμβολιασμού με… ημερομηνία λήξης;

Πιστοποιητικό εμβολιασμού με… ημερομηνία λήξης;

Το ενδεχόμενο να υπάρξει ημερομηνία λήξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού που εκδίδουν οι πολίτες άφησε ανοιχτό ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Δεδομένου ότι από την ερχόμενη Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση για όλους άνω των 18 ετών ο κ. Γεωργαντάς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχει ημερομηνία λήξης στα πιστοποιητικά.

«Έχει ξεκίνησε μία συζήτηση στην επιδημιολογική κοινότητα για το πόσος είναι ο χρόνος που αισθάνεσαι ασφαλής και καλύπτεται» είπε στον ΣΚΑΪ, ερωτώμενος για το εάν υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει ημερομηνία λήξης στα πιστοποιητικά.

Όπως επεσήμανε, το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί η συζήτηση και «εμείς είμαστε εδώ για να διαμορφώσουμε αναλόγως και την ισχύ του».

Ξεκαθάρισε ωστόσο, πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης, «αλλά είναι εύκολο και λογικό να καταλάβει κάποιος ότι μετά από έναν χρόνο από τη δεύτερη (δόση), κάποιος δεν μπορεί να έχει την ίδια προστασία που είχε στο εξάμηνο».

Καταλήγοντας, επανέλαβε πως «περιμένουμε την επιστημονική κοινότητα να τοποθετηθεί».

Πρόταση Φίλη να μην ισχύει το πιστοποιητικό για όσους δεν κάνουν τρίτη δόση

Το θέμα της ημερομηνίας λήξης στα πιστοποιητικά εμβολιασμού άνοιξε χθες Δευτέρα και  ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης. Σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών, ο Νίκος Φίλης πρότεινε να λήγει η ισχύς των πιστοποιητικών σε όσους δεν κάνουν την τρίτη δόση, παραδεχόμενος ότι πρόκειται για πρόταση «όχι ιδιαίτερα δημοφιλή»:

«Σε εύλογο χρονικό διάστημα (π.χ. ένα μήνα μετά την παρέλευση 6μήνου από τον πλήρη αρχικό εμβολιασμό) θα πρέπει προφανώς να παύει η ισχύς των πιστοποιητικών ελεύθερης πρόσβασης σε εργασία, πολιτιστικές δραστηριότητες, εστίαση, μεταφορές. Συμπολίτες που θα έχουν απολέσει μέγα μέρος της ανοσοποιητικής τους ικανότητας θα ήταν ανεύθυνο και επικίνδυνο να εξακολουθούν να κυκλοφορούν ως “πλήρως εμβολιασμένοι”. Οφείλουμε να μιλήσουμε και για αυτό» ανέφερε.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter