Πλεύρης: Τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν την επόμενη εβδομάδα – «Όχι» σε lockdown (Video)

Πλεύρης: Τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν την επόμενη εβδομάδα – «Όχι» σε lockdown (Video)

Θα επαναξιολογηθούν από την επιτροπή των ειδικών την επόμενη εβδομάδα θα επαναξιολογηθούν τα νέα μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού, που εφαρμόζονται από σήμερα, Δευτέρα, υποστήριξε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, διευκρίνισε ότι όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου αλλά η επιτροπή των ειδικών γνωμοδότησε ότι δεν πρέπει να κάνουν τη δεύτερη για ιατρικούς λόγους, θα θεωρούνται ως πλήρως εμβολιασμένοι.

Επίσης, όσοι έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό και δεν είχαν πιστοποιητικό από την Ελλάδα, θα θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι όπου και να έχουν εμβολιαστεί, αρκεί ο εμβολιασμός τους να έγινε με εμβόλιο που είναι εγκεκριμένος από τον EMA.

Ακόμα, εμφανίστηκε κατηγορηματικός για το αν πρόκειται να υπάρξει επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων πέραν των υγειονομικών. Χαρακτηριστικά, είπε: «Η κυβέρνηση ούτε επιθυμεί, ούτε σκέφτεται να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού».

Επιπροσθέτως, δήλωσε αισιόδοξος ότι τα μέτρα θα βοηθήσουν και θα συμβάλλουν στην αναχαίτιση του κύματος της πανδημίας και το ΕΣΥ το οποίο ενισχύεται συνεχώς θα αντέξει ενώ υποστήριξε εκ νέου ότι γενικό lockdown δεν πρόκειται να υπάρξει.

Ισχυρίστηκε πως αυτό δε γίνεται για οικονομικούς λόγους, αλλά γιατί δεν είναι δυνατόν η πλειοψηφία των πολιτών που επέλεξε να εμβολιαστεί να περιοριστεί επειδή κάποιοι αρνούνται να κάνουν το αυτονόητο.

Τέλος, είπε πως δεν αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο θα υπολογίζονται τα κρούσματα αλλά και οι νεκροί της πανδημίας.

Σε ραδιοφωνική του παρέμβαση και στον ΣΚΑΪ ο Θ. Πλεύρης ισχυρίστηκε πως δεν θα υπάρξουν γενικά ή τοπικά απαγορευτικά και ότι τα όποια μετρά λαμβάνονται θα αφορούν την κινητικότητα όσων έχουν επιλέξει να μην εμβολιάζονται.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter