Πλημμύρες Θεσσαλία: Εκεί που το επιτελικό κράτος απουσιάζει, ιδιοκτήτες ταβέρνας βοηθούν τους συντοπίτες τους (Photos)

Πλημμύρες Θεσσαλία: Εκεί που το επιτελικό κράτος απουσιάζει, ιδιοκτήτες ταβέρνας βοηθούν τους συντοπίτες τους (Photos)

Σε μια κίνηση πραγματικής ανθρωπιάς προχώρησαν ιδιοκτήτες ταβέρνας, όσο το επιτελικό κράτος είναι απών στην πολύπαθη Θεσσαλία. Οι ιδιοκτήτες βοήθησαν 2 οικογένειες της περιοχής μαζεύοντας τις εισπράξεις μιας μέρας και τον κουμπαρά που είχαν στον μαγαζί τους. Με αυτά τα λεφτά αγόρασαν ηλεκτρικές συσκευές για να μπορέσουν να ξαναφτιάξουν τα σπίτια τους οι 2 οικογένειες.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του μαγαζιού, σε μία οικογένεια έχουν παραδοθεί ήδη ψυγείο, πλυντήριο και τηλεόραση και αναμένεται να αγοραστούν τραπεζαρία, τραπεζάκι σαλονιού, συρταριέρα και χαλιά. Στην δεύτερη οικογένεια παρέδωσαν επίσης ψυγείο, πλυντήριο, κουζίνα και ένα σετ πιάτα, ενώ παρέλαβαν καναπέ και πολυθρόνα.

«Σίγουρα έχουμε πολύ δρόμο ακόμα αλλά θα το παλέψουμε…αχ να είχαμε ένα μαγικό ραβδάκι», τονίζει η ίδια.

Δείτε την συγκινητική ανάρτησή της:

«Εχθές ψωνίσαμε μαζί με την Nancy Tzartza ηλεκτρικές συσκευές και με το κατάστημα Βαβίζος Euronics για ακόμα μια φορά να είναι στο πλευρό μας!!!!….

το απόγευμα έγινε η πρώτη παράδοση με μια κάποια δυσκολία βέβαια γιατί δεν υπάρχει ρεύμα (και ενώ η Δ.Ε.Η ενημερώθηκε ότι οι άνθρωποι κατοικούν ήδη στο σπίτι είπε ίσως για αύριο..)..η πρώτη οικογένεια μετακόμισε σε νέα διεύθυνση και το σπίτι που μπήκαμε μαζί με τη Gianna Zarkatzia περιείχε έναν δανεικό καναπέ, δύο στρώματα στο πάτωμα και μια παλαιά ηλεκτρική κουζίνα….ένα παιδί Δημοτικού και ένα λυκείου. Παραδώσαμε ψυγείο, πλυντήριο και τηλεόραση….έχουν δρομολογηθεί τραπεζαρία, τραπεζάκι σαλονιού και συρτάριερα όπως επίσης και χαλιά…..λείπουν όλα τα υπόλοιπα….

Στην δεύτερη οικογένεια παραδώσαμε σήμερα το μεσημέρι, ψυγείο, πλυντήριο, κουζίνα και ένα σετ πιάτα, εχθές παρέλαβαν καναπέ και πολυθρόνα, έρχονται και θερμαντικά σώματα….ένα σπίτι στην κυριολεξία μούσκεμα και επίσης άδειο.

Σας ευχαριστούμε όλους έναν έναν που επιλέξατε την Άργισσα για τον καφέ ή το φαγητό σας την περασμένη Πέμπτη και έτσι μπόρεσαν αυτές οι οικογένειες να βοηθηθούν. Σίγουρα έχουμε πολύ δρόμο ακόμα αλλά θα το παλέψουμε…αχ να είχαμε ένα μαγικό ραβδάκι…..

Σε δική του ανάρτηση κάτοικος της Λάρισας που ανήκει σε μια από τις οικογένειες τόνισε πως «όσο υπάρχουν ακόμα τέτοιοι άνθρωποι, υπάρχει ελπίδα».

Δείτε την ανάρτηση:

«Καλησπέρα, μία ιστορία που αξίζει να διαβάσετε καθώς σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, μας θυμίζει πως υπάρχουν ακόμη ΑΝΘΡΩΠΟΙ και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Η ταβέρνα Άργ(η)ισσα στην περιοχή Δένδρα Τυρνάβου Λάρισας, με ιδιοκτήτριες τις Νάνσυ Τ. και Ρόζα Β., αποφάσισαν την προηγούμενη Πέμπτη να αφιερώσουν μια ολόκληρη εργάσιμη μέρα στον συνάνθρωπο. Δηλαδή ότι έσοδα είχαν από το πρωί μέχρι και το ξημέρωμα που έκλεισαν το μαγαζί θα πήγαιναν στους πλημμυροπαθείς της Λάρισας. Μάλιστα έμαθα πως ακόμη και το προσωπικό της ταβέρνας, δώρισαν το μεροκάματο τους για αυτόν τον σκοπό.

Τα λεφτά που μαζεύτηκαν τα διαχειρίστηκε η εθελόντρια κα. Αντζέλικα Κ. η οποία δεσμεύτηκε με αυτά τα λεφτά να αγοράσει οικιακές συσκευές σε οικογένειες πλημμυροπαθών που τα έχουν περισσότερο ανάγκη. Έτσι λοιπόν η κα. Αντζέλικα ήρθε σε επαφή με συγχωριανούς μας στο Κουλούρι Λάρισας και ρώτησε ποιες οικογένειες του χωριού πάθανε την μεγαλύτερη ζημιά και έχουν περισσότερο ανάγκη από βοήθεια.

Οι συγχωριανοί πρότειναν την οικογένεια μου και έτσι η εθελόντρια κα. Αντζέλικα ήρθε σε επαφή μαζί μου και είπε ότι θα μας βοηθήσει όσο μπορεί. Χθες μας αγόρασε ψυγείο, πλυντήριο και κουζίνα, και σήμερα το μεσημέρι τα έφερε αυτοπροσώπως στο σπίτι μας.

Εκτός από εμάς ενημερώθηκα πως ψώνισε οικιακές συσκευές και για οικογένειες από άλλα πλημμυρισμένα χωριά της Λάρισας όπως το Σωτήριο. Ότι και να πω για αυτούς τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ είναι πραγματικά λίγο. Όσο υπάρχουν τέτοιοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ υπάρχει ακόμη ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Νάνσυ, Ρόζα, Αντζέλικα, και όλος ο κόσμος που πήγε στην ταβέρνα Άργ(η)ισσα για να στηρίξει τον σκοπό σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter