Πλήρης κάλυψη Σκέρτσου στο ρατσιστικό παραλήρημα Σαμαρά

Πλήρης κάλυψη Σκέρτσου στο ρατσιστικό παραλήρημα Σαμαρά

«Ο κ. Σαμαράς είναι πρώην πρωθυπουργός και έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζεται όπως επιθυμεί. Δεν κρίνω και σχολιάζω τις δηλώσεις του» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος σε ερώτηση δημοσιογράφου από το «Κόκκινο» κληθείς να σχολιάσει την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Καλαμάτα την Τετάρτη.

Ο τελευταίος, σε δύο απανωτές ομιλίες που εκφώνησε στο Ζάππειο και στη Καλαμάτα επιδόθηκε σε ένα κρεσέντο ομοφοβίας και ρατσισμού, εξαπολύοντας επίθεση στους «δικαιωματιστές» που θεωρούν ότι «το φύλο των ανθρώπων δεν είναι βιολογικό, αλλά κοινωνικό», αλλά και κατά των φιλόζωων: «Να μη λέμε ότι “έχω ένα σκυλί”, αλλά να λέμε “είμαι” …”σκυλογονέας”» είπε, προσθέτοντας «πως μέσω της γελοιοποίησης του όρου γονέας, αποδομείται η έννοια της Οικογένειας».

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην πρωθυπουργός είχε δηλώσει στην ομιλία του στην Καλαμάτα τα εξής: «Αυτή είναι η Δύση! Αυτή είναι η Ευρώπη. Νοιώθει σήμερα ο Δυτικός άνθρωπος, ο Ευρωπαίος πολίτης, ότι αμφισβητείται ο τρόπος ζωής του, η κουλτούρα του, οι γειτονιές του, η Πίστη του. Νοιώθει να βάλλεται η οικογένεια, η Μάνα κι ο Πατέρας. Ακούει για Γονέα 1, Γονέα 2, ακόμη και Γονέα 3. Για τους δικαιωματιστές, το φύλο των ανθρώπων δεν είναι βιολογικό, αλλά κοινωνικό. Δηλαδή, δεν είναι θέμα φύσης, αλλά κοινωνίας. Ετσι φθάνουμε σε ακρότητες. Μας προτείνουν να μην λέμε «ο φοιτητής» ή «η φοιτήτρια», αλλά ..”τα φοιτητά”».

Ο ίδιος συνεχίζοντας είχε υποστηρίξει: «Υπάρχει όμως και μια ακόμη μεγάλη παγκόσμια κρίση. Κρίση ταυτότητας και πολιτισμού. Που δημιουργεί η καινούργια «κουλτούρα της αποδόμησης» και της «πολιτικής ορθότητας». Βλέπουμε σήμερα στη Δύση αγάλματα να γκρεμίζονται. Ακόμα και του Χριστόφορου Κολόμβου και του Τόμας Τζέφερσον. Κείμενα του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη κι άλλων πνευματικών γιγάντων να λογοκρίνονται. Αριστουργήματα της 7ης Τέχνης δεν προβάλλονται πιά στην μικρή και μεγάλη οθόνη. Είναι, λένε, σεξιστικά ή ρατσιστικά. Ο τρόπος ζωής και τα πρότυπα στα οποία βασίστηκε ο Δυτικός κόσμος και Πολιτισμός δοκιμάζονται. Ποιοί είναι όμως οι πυλώνες του Δυτικού κόσμου; Ο Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός και οι μεγάλες του Αξίες, όπως η Ελευθερία και η Δημοκρατία. Το Ρωμαϊκό Δίκαιο, δηλαδή το κράτος- δικαίου. Και, βέβαια, ο Χριστιανισμός» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter