Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ουάσιγκτον θα αντλεί 1 εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου την ημέρα από τα αποθέματά της

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ουάσιγκτον θα αντλεί 1 εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου την ημέρα από τα αποθέματά της

Σε μια απόφαση «άνευ προηγουμένου» αναμένεται να προχωρήσει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου θα γνωστοποιήσει την αποδέσμευση 1 εκατομμυρίου βαρελιών πετρελαίου την ημέρα για τους επόμενους έξι μήνες από το Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου των ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να μειώσει τις τιμές των καυσίμων.

«Μετά από διαβουλεύσεις με συμμάχους και εταίρους, ο πρόεδρος θα ανακοινώσει τη μεγαλύτερη αποδέσμευση αποθεμάτων πετρελαίου στην Ιστορία, διαθέτοντας ένα εκατομμύριο επιπλέον βαρέλια στην αγορά την ημέρα κατά μέσο όρο –κάθε μέρα– για τους επόμενους έξι μήνες», ανέφερε συγκεκριμένα ο Λευκός Οίκος, χαρακτηρίζοντας το μέγεθος της απελευθέρωσης αποθεμάτων πετρελαίου από το Στρατηγικό Απόθεμα Πετρελαίου ως άνευ προηγουμένου.

«Ο κόσμος δεν είχε ποτέ δει απελευθέρωση αποθεμάτων πετρελαίου με αυτό το ρυθμό 1 εκατομμυρίου ημερησίως για τέτοιο διάστημα. Αυτή η αποδέσμευση ρεκόρ θα προσφέρει μια ιστορική ποσότητα προσφοράς που θα χρησιμεύσει ως γέφυρα μέχρι το τέλος του έτους, όταν η εγχώρια παραγωγή θα αυξηθεί» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, όπου αναφέρεται πως το υπουργείο Ενέργειας θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα από την απελευθέρωση για να ανανεώσει το Στρατηγικό απόθεμα πετρελαίου (SPR) για τα επόμενα χρόνια.

Η κίνηση αποσκοπεί στην μείωση της τιμής των καυσίμων που που γνωρίζει πρωτοφανή αύξηση μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η ανακοίνωση του Μπάιντεν θα πραγματοποιηθεί στη 13:30 τοπική ώρα (20:30 ώρα Ελλάδας) στον Λευκό Οίκο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter