Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν κήρυξε στρατιωτικό νόμο στις τέσσερις περιφέρειες που προσάρτησε η Μόσχα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν κήρυξε στρατιωτικό νόμο στις τέσσερις περιφέρειες που προσάρτησε η Μόσχα

Στρατιωτικός νόμος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τις επόμενες ώρες στις τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες που προσάρτησε η Ρωσία στην επικράτειά της, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Ρώρος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο ίδιος μιλώντας σε μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του, έδωσε επίσης εντολή στην κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα ειδικό συντονιστικό συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν για να συνεργαστεί με τις περιοχές αυτές.

Εκρήξεις στο Κιέβο

Εκρήξεις ακούστηκαν νωρίτερα στο κέντρο του Κιέβου, λίγο αφού ήχησαν οι σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το Κίεβο έχει δεχθεί από τη Δευτέρα επανειλημμένες επιθέσεις από ρωσικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα – καμικάζι, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε ανθρώπους και στοχοθέτησαν κυρίως ενεργειακές υποδομές.

Επίθεση στη Χερσώνα

Εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας, καθώς οι ρωσικές Αρχές στη Χερσώνα κάνουν λόγο για έναρξη ουκρανικής επίθεσης και εκκένωση περιοχών, σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης, Kirill Stremousov.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, ουκρανικά στρατεύματα πραγματοποιούν επίθεση στις περιοχές Μπερισλάβ και Νόβια Καμιάνκα.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται διαδικασία εκκένωσης κατοίκων από περιοχές της Χερσώνας με ρωσικά μέσα να μεταδίδουν πως έχει ήδη φύγει το 40%. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης, «υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός εχθρικών UAV μεσαίου βεληνεκούς και αναγνωριστικών bayraktar (σε απόσταση χωρίς να εισέρχονται στη ζώνη αεράμυνας)».

Ρωσία: «Αποκρούσαμε τις επιθέσεις»

Λίγο μετά το παραπάνω, το ρωσικό πρακτορείο μετέδωσε πως τα ρωσικά στρατεύματα απέκρουσαν όλες τις επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

«Σε αυτό το στάδιο, όλες οι επιθέσεις έχουν αποκρουστεί και συνεχίζουμε να κρατάμε τη γραμμή άμυνας», δήλωσε σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που δημοσιεύθηκε στο Telegram ο Kirill Stremousov.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Η Ρωσία θα χρειαστεί δύο χρόνια για να επαναφέρει την ισχύ του στρατού της»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter