ΠΟΥ: Το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας είναι «σχεδόν ένα νεκροταφείο»

ΠΟΥ: Το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας είναι «σχεδόν ένα νεκροταφείο»

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στη Γάζα με το νοσοκομείο Αλ Σιφά, το μεγαλύτερο στην περιοχή, να μην μπορεί να λειτουργήσει, καθώς οι διακοπές ρεύματος και η έλλειψη καυσίμων προκαλούν σοβαρές δυσκολίες, με ιδιαίτερη διεθνή ανησυχία για την τύχη δεκάδων πρόωρων μωρών που δεν μπορούν πλέον να παραμείνουν στις θερμοκοιτίδες τους.

Ο Christian Lindmeier, εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε στο BBC ότι: «Γύρω από το νοσοκομείο υπάρχουν πτώματα που δεν μπορούν να περιποιηθούν ή ούτε καν να ταφούν ή να μεταφερθούν σε κάποιο νεκροτομείο… Το νοσοκομείο δεν λειτουργεί πλέον καθόλου όπως θα έπρεπε. Είναι σχεδόν ένα νεκροταφείο».

Συνεχίζει τη δραματική περιγραφή λέγοντας ότι εκτός από τα πρόωρα μωρά, το νοσοκομείο δεν μπορεί να κάνει νεφρική κάθαρση σε 45 ασθενείς που την έχουν ανάγκη. Είπε ότι 600 ασθενείς παραμένουν στο νοσοκομείο, ενώ άλλοι άνθρωποι βρίσκουν καταφύγιο στους διαδρόμους.

Οι γιατροί στη Γάζα λένε ότι τα πτώματα έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται τόσο μέσα όσο και έξω από το νοσοκομείο, και ο Lindmeier έκλεισε, λέγοντας ότι το νοσοκομείο λειτουργεί περισσότερο σαν νεκροταφείο.

Διαβάστε επίσης: Αιματοκύλισμα στη Γάζα: Τυλίγουν τα πρόωρα μωρά σε αλουμινόχαρτο για να ζήσουν – 4.506 παιδιά νεκρά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter