Πούλου: «Τι φοβάται η κυβέρνηση και απομακρύνει τη νέα δημοτική αρχή του Δήμου Αθηναίων από την Ανάπλαση ΑΕ»

Πούλου: «Τι φοβάται η κυβέρνηση και απομακρύνει τη νέα δημοτική αρχή του Δήμου Αθηναίων από την Ανάπλαση ΑΕ»

«Τι φοβάται η κυβέρνηση και απομακρύνει τη νέα δημοτική αρχή του Δήμου Αθηναίων από την «Ανάπλαση ΑΕ», αναφέρει σε δήλωση της η Γιώτα Πούλου, βουλευτής Βοιωτίας και τομεάρχης Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για την προκλητική τροπολογία της κυβέρνησης με την οποία αλλάζει χέρια η εταιρία,που είναι υπεύθυνη για μια σειρά μεγάλων έργων στην Αθήνα.

Δείτε επίσης: Σκανδαλώδη μεθόδευση Μητσοτάκη για να προστατευθεί ο Κώστας Μπακογιάννης καταγγέλλει ο Χάρης Δούκας

Η Βουλευτής καταγγέλει ότι προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο που η νέα δημοτική αρχή και οι παρατάξεις θα διενεργήσουν στην «Ανάπλαση ΑΕ» και συνεχίζει: «Η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για διάφορα έργα με έντονη οσμή σκανδάλου, όπως ο «μεγάλος περίπατος» της Πανεπιστημίου, θα ελέγχεται απόλυτα πλέον από την κυβέρνηση και το Μαξίμου»

Όπως αναφέρει: «Η αντιδημοκρατική αυτή ενέργεια δεν προσβάλλει μόνο τον Δήμο Αθηναίων και τους δημότες της Αθήνας, αλλά συνολικά τον θεσμικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης, που δεν μπορεί να αποφασίζει για κρίσιμα ζητήματα που την αφορούν».

«Τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ, πρέπει να αντιδράσουν άμεσα!» καταλήγει η κ. Πούλου.

Ολόκληρη η δήλωση της βουλευτή

Τι φοβάται η κυβέρνηση και απομακρύνει τη νέα δημοτική αρχή του Δήμου Αθηναίων από την «Ανάπλαση ΑΕ», απαξιώνοντας συνολικά την Αυτοδιοίκηση; Μία βδομάδα σχεδόν πριν την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα δημοτική αρχή στον Δήμο Αθηναίων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη με «νυχτερινή» τροπολογία-πρόκληση αποκλείει τον Δήμαρχο, καθώς και τα 5 μέλη που ορίζει το Δημοτικό Συμβούλιο, από τη συμμετοχή στο ΔΣ της εταιρείας «Ανάπλαση ΑΕ», ενώ αλλάζει και τις αρμοδιότητές της.

Η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για διάφορα έργα με έντονη οσμή σκανδάλου, όπως ο «μεγάλος περίπατος» της Πανεπιστημίου, θα ελέγχεται απόλυτα πλέον από την κυβέρνηση και το Μαξίμου.

Έτσι προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο που η νέα δημοτική αρχή και οι παρατάξεις θα διενεργήσουν στην «Ανάπλαση ΑΕ»…

Η αντιδημοκρατική αυτή ενέργεια δεν προσβάλλει μόνο τον Δήμο Αθηναίων και τους δημότες της Αθήνας, αλλά συνολικά τον θεσμικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης, που δεν μπορεί να αποφασίζει για κρίσιμα ζητήματα που την αφορούν.

Τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ, πρέπει να αντιδράσουν άμεσα!

Διαβάστε επίσης: Στέφανος Κασσελάκης για καταγγελία Χάρη Δούκα: Η Οικογένεια γίνεται καθεστώς για να καλύψει εκλεκτό μέλος της

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter