Πούτιν: «Είμαστε έτοιμοι για πυρηνικό πόλεμο, αλλά…»

Πούτιν: «Είμαστε έτοιμοι για πυρηνικό πόλεμο, αλλά…»

Νέες προειδοποιήσεις από τον Βλαντιμίρ Πούτιν προς το ΝΑΤΟ, με τον Ρώσο πρόεδρο να επισημαίνει ότι η χώρα του είναι τεχνικά έτοιμη για μία πυρηνική σύγκρουση, αλλά τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν συνηγορούν σε αυτό, σύμφωνα με το Reuters.

Σε ομιλία του πριν τις εκλογές στη Ρωσία, σημείωσε ότι το σενάριο πυρηνικού πολέμου με αφορμή την Ουκρανία δεν φαίνεται προς ώρας να επικρατεί, ωστόσο  συμπλήρωσε πως «από στρατιωτικής – τεχνικής απόψεως είμαστε, προφανώς έτοιμοι.

Σημείωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-1, ότι οι ΗΠΑ κατανόησαν πως εάν μεταφέρουν στρατεύματα σε ρωσικό ή ουκρανικό έδαφος, το Κρεμλίνο θα θεωρήσει αυτή την κίνηση ως άμεση παρέμβαση. «Υπάρχουν αρκετοί ειδικοί στις ΗΠΑ, όσον αφορά το πεδίο των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων», σημείωσε.

«Ως εκ τούτου, συμπλήρωσε, ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις… βιασύνης όσον αφορά την πυρηνική σύγκρουση. Αλλά είμαστε έτοιμοι», συμπλήρωσε.

Τόνισε ότι η χρήση πυρηνικών όπλων ορίζεται στο πυρηνικό δόγμα του Κρεμλίνου , με την πολιτική του να καθορίζει τις συνθήκες υπό τις οποίες η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει τα όπλα της.

«Υπάρχουν όπλα για να τα χρησιμοποιήσουμε. Έχουμε τις δικές μας αρχές», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, συμπληρώνοντας πως εάν οι ΗΠΑ διεξάγουν πυρηνικές δοκιμές, η Ρωσία θα κάνει το ίδιο.

Διαβάστε επίσης:

«Κλείδωσε» και επίσημα η νέα μάχη Μπάιντεν vs Τραμπ για τον Λευκό Οίκο

Μπάιντεν: «Δεν θα υποκλιθώ στον Πούτιν – Επικίνδυνος ο Τραμπ»

Πούτιν: «Εάν υπάρχει το Βέλγιο, το οφείλει στην Ρωσία»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter