Πούτιν: Εν μέσω μπαράζ επαφών για το παλαιστινιακό ετοιμάζει βαλίτσες για Πεκίνο

Πούτιν: Εν μέσω μπαράζ επαφών για το παλαιστινιακό ετοιμάζει βαλίτσες για Πεκίνο

Καθώς όλη η υφήλιος παρακολουθεί παγωμένη από την ανησυχία τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή για δέκατη ημέρα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν βρήκε μια καλή ευκαιρία να προσπαθήσει να σπάσει την διεθνή του απομόνωση και να αναλάβει -όπως τουλάχιστον θέλει να ελπίζει- πάλι τον ρόλο του μεγάλου ηγέτη που μπορεί να φέρει ισορροπία στις διεθνείς σχέσεις.

Ο Πούτιν είχε φορτωμένο πρόγραμμα καθώς σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ξεκίνησε γύρο… τηλεφωνικών επαφών με πρώτον στην λίστα του τον, Ιρανό ομόλογο του, Εμπραχίμ Ραϊσί και τον φίλο και εξίσου σημαντικό εταίρο, τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ. Στη συνέχεια είχαν προγραμματιστεί τηλεφωνικές επαφές με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς. Παράλληλα όπως έγινε γνωστό, υπήρξε τηλεφωνική επαφή μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ με τον Τούρκο ομόλογο του Χακάν Φιντάν, για το παλαιστινιακό και ιδιαίτερα για το ανθρωπιστικό σκέλος του.

Όλα αυτά έρχονται καθώς το αδιέξοδο στην Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται και η ανθρωπιστική κατάσταση χειροτερεύει, αλλά και την ώρα που τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία ενισχύουν την επίθεση τους στα βορειοανατολικά και ανατολικά τεστάροντας σύμφωνα με τις αναφορές από το Κίεβο την αμυντική δυναμική των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή.

Έρχονται όμως και την ώρα που ο Πούτιν μετά την… επιτυχημένη επίσκεψη στο… Κιργιστάν (την πρώτη εκτός Ρωσίας μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία) ετοιμάζει βαλίτσες για Πεκίνο, όπου αύριο Τρίτη – όπως ανακοινώθηκε- αναμένεται να συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογο του Σι Τζινπίνγκ και να συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής της πρωτοβουλίας «Μια Ζώνη Ένας Δρόμος».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενόψει της επίσκεψης του στο Πεκίνο έκανε και δηλώσεις σχετικά με την Ουκρανία, υποστηρίζοντας σύμφωνα με την κινεζική τηλεόραση ότι οι προτάσεις της Κίνας για ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία μπορούν να αποτελέσουν μια ρεαλιστική βάση για συζήτηση.

Σημειώνεται ότι από την πλευρά του Κιέβου σήμερα έγινε λόγος για μια τεράστια αποτυχία από πλευράς Ρωσίας, που φέρεται να προσπάθησε να προωθηθεί με πολλές δυνάμεις από την πόλη του Ντονέτσκ. Σύμφωνα με τις αναφορές υπέστη σοβαρές απώλειες. Αντίθετα μια μεγάλη επίθεση που διεξάγεται εδώ και μερικούς μήνες λίγο βορειότερα φαίνεται ότι προκαλεί πονοκέφαλο στο Κίεβο, αφού η Ρωσία στο σημείο αυτό έχει κάποια μικρά κέρδη, που μπορεί όμως γρήγορα, αν καταρρεύσει η ουκρανική άμυνα εκεί, να γίνουν μεγάλα.

Διαβάστε επίσης: Ο Πούτιν παρομοιάζει την πολιορκία της Γάζας με εκείνη του Λένινγκραντ από τους ναζί

Πούτιν: Απέτυχε η πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter