Ο Πούτιν παρομοιάζει την πολιορκία της Γάζας με εκείνη του Λένινγκραντ από τους ναζί

Ο Πούτιν παρομοιάζει την πολιορκία της Γάζας με εκείνη του Λένινγκραντ από τους ναζί

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε την Παρασκευή το Ισραήλ να μην πολιορκήσει τη Γάζα με τον ίδιο τρόπο που η ναζιστική Γερμανία πολιόρκησε το Λένινγκραντ, λέγοντας ότι μια χερσαία επίθεση εκεί θα οδηγούσε σε «απολύτως απαράδεκτο» αριθμό απωλειών αμάχων.

Ο Πούτιν σημείωσε ότι το Ισραήλ είχε δεχθεί «μια επίθεση χωρίς προηγούμενο στη σκληρότητά του» από τους μαχητές της Χαμάς, αλλά ότι το Τελ Αβίβ απαντούσε με την ίδια σκληρότητα. Επίσης, ανέφερε ότι υπήρξαν εκκλήσεις ακόμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες για αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, όπως στο Λένινγκραντ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Κατά την άποψή μου είναι απαράδεκτο», δήλωσε ο Πούτιν σε δημοσιογράφους σε μια σύνοδο κορυφής στο Κιργιστάν. «Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν εκεί. Παρεμπιπτόντως, δεν υποστηρίζουν όλοι τη Χαμάς, αλλά όλοι θα υποφέρουν, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών και των παιδιών. Φυσικά είναι δύσκολο να συμφωνήσει κανείς με αυτό».

Η κριτική του για το Ισραήλ έγινε ακόμη πιο έντονη από την αναφορά στην πολιορκία του Λένινγκραντ το 1941-44 και την υπονοούμενη σύγκριση μεταξύ του Ισραήλ και της Γερμανίας του Χίτλερ, που ενδεχομένως θα προκαλέσει βαθιά προσβολή στο Ισραήλ. Ο Πούτιν ανέφερε, ωστόσο, ότι το Ισραήλ είχε το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Ο Πούτιν είπε ότι μια χερσαία επίθεση θα οδηγήσει σε «σοβαρές συνέπειες για όλες τις πλευρές».

Χιλιάδες άμαχοι έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο της Ουκρανίας που ξεκίνησε ο Πούτιν τον Φεβρουάριο του 2022, ο οποίος μαίνεται τώρα για σχεδόν 20 μήνες και περιλαμβάνει την παρατεταμένη πολιορκία ουκρανικών πόλεων όπως η Μαριούπολη και το Μπαχμούτ.

Ο Πούτιν κάλεσε για διαπραγματεύσεις στη Μέση Ανατολή, λέγοντας ότι η Μόσχα είναι «έτοιμη να συντονιστεί με όλους τους εποικοδομητικά σκεπτόμενους εταίρους». Είπε ότι το κλειδί για την επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης είναι η δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η Ρωσία λέει ότι είναι σε θέση να βοηθήσει στη μεσολάβηση επειδή έχει σχέσεις με το Ισραήλ, τους Παλαιστίνιους και ομάδες όπως η Χαμάς και η Χεζμπολάχ, το Ιράν και μεγάλες αραβικές δυνάμεις.

Διαβάστε σχετικά: Η στιγμή που ισραηλινός πύραυλος σκοτώνει δημοσιογράφο σε live μετάδοση (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter