Πούτιν: Με δύο πυραύλους Patriot καταρρίφθηκε το ρωσικό αεροσκάφος με τους Ουκρανούς αιχμαλώτους

Πούτιν: Με δύο πυραύλους Patriot καταρρίφθηκε το ρωσικό αεροσκάφος με τους Ουκρανούς αιχμαλώτους
Σε αυτήν την εικόνα, που λήφθηκε από ένα βίντεο που διανεμήθηκε από τη Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή στις 26 Ιανουαρίου 2024, ένας υπάλληλος της υπηρεσίας περπατά από μια τοποθεσία με τα υπολείμματα ενός ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους Il-76 που συνετρίβη κοντά στο Yablonovo, στη ρωσική περιοχή Belgorod, στις 25 Ιανουαρίου 2024. (Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή μέσω AP)

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε  ότι το στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Il-76 που καταρρίφθηκε την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή του Μπέλγκοροντ επλήγη με δύο πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από αμερικανικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot.

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι η Ρωσία θέλει να διεξαχθεί μια διεθνής έρευνα για το συμβάν.

Η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο για την κατάρριψη του αεροσκάφους τύπου Ilyushin, Il-76 με 74 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων και 65 Ουκρανοί στρατιώτες αιχμάλωτοι πολέμου που επρόκειτο να ανταλλαγούν με Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου.

Η Ουκρανία ούτε έχει επιβεβαιώσει ούτε έχει αρνηθεί ότι κατέρριψε το αεροσκάφος ενώ έχει ζητήσει αποδεικτικά στοιχεία για το ποιοι επέβαιναν στο αεροσκάφος.

Διαβάστε επίσης:

Μόσχα: Το Κίεβο κατέρριψε το αεροσκάφος με τους Ουκρανούς αιχμαλώτους -76 νεκροί (Video)

Ουκρανία: «Φουντώνει» η κόντρα του Ζελένσκι με τον στρατηγό Ζαλούζνι – Παρακολουθεί τις εξελίξεις η Μόσχα

FT: «Κερκόπορτα» της Τουρκίας για το ρωσικό πετρέλαιο – Πώς περνάει στην Ευρώπη

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter