Προκλητικός Οικονόμου για τη δολοφονία του 17χρονου: Σε συνθήκες απείθειας αυξάνονται οι πιθανότητες τραγικής κατάληξης (Video)

Προκλητικός Οικονόμου για τη δολοφονία του 17χρονου: Σε συνθήκες απείθειας αυξάνονται οι πιθανότητες τραγικής κατάληξης (Video)

Ασύλληπτες διατυπώσεις επιστράτευσε ο Γιάννης Οικονόμου σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα μετά τον θάνατο του 17χρονου, Χρήστου Μιχαλόπουλου, που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού μετά από καταδίωξη. Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να κρύψει τις κυβερνητικές ευθύνες, για μία ακόμα φορά, είπε: «Καμία σκιά δεν θα μείνει, η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη»,

Δείτε επίσης: Δολοφονία 17χρονου Χρήστου: «Η θανάσιμη συνήθεια των υπηρεσιακών όπλων να εκπυρσοκροτούν»

Ωστόσο, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η έκφραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στον απόηχο του τραγικού περιστατικού στη Βοιωτία, καθώς όπως είπε: «όταν έχουμε συνθήκες παραβατικότητας και απείθειας, πολλαπλασιάζονται δυστυχώς οι πιθανότητες να έχεις περιστατικά με τραγική κατάληξη».

Ειδικότερα, μιλώντας για το περιστατικό είπε αρχικά: «είχαμε ένα τραγικό περιστατικό της απώλειας ενός νέου ανθρώπου, στις συνθήκες που έγινε. Από την πρώτη στιγμή το περιστατικό βρίσκεται υπό έρευνα. Υπήρξε μία καταδίωξη όπου οι επιβαίνοντες δεν σταμάτησαν όχι μία αλλά αρκετές περισσότερες φορές. Και όταν το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε, υπήρξε το περιστατικό που είχε αυτή την τραγική κατάληξη».

Και συνέχισε λέγοντας: «η Ελληνική Αστυνομία οφείλει να λειτουργεί μέσα στα πλαίσια που ορίζει το Σύνταγμα, οι νόμοι, οι κανόνες εμπλοκής».

Υποστήριξε το εξής: «Αυτό που εγώ θέλω να επισημάνω είναι ότι όταν έχουμε συνθήκες παραβατικότητας και απείθειας, πολλαπλασιάζονται δυστυχώς οι πιθανότητες να έχεις περιστατικά με τραγική κατάληξη. Αυτό είναι κάτι που πρέπει όλοι να το λαμβάνουμε υπόψιν μας. Σπεύδω να συμπληρώσω ότι η αστυνομία οφείλει να λειτουργεί πάντοτε σταθμίζοντας τα περιστατικά, την εκπαίδευση, με βάση αυτά που ορίζουν οι κανόνες εμπλοκής. Δεν θέλω να προδικάσω κάτι, η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη».

Όσον αφορά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί: «Το περιστατικό αυτό όπως και άλλα στο παρελθόν πυροδοτεί κάποιες αντιδράσεις. Καμία σκιά δεν θα μείνει, η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη. Θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι δεν μπορεί αυτά τα περιστατικά να έχουν συνέχεια ή να συνεχίσει να υπάρχει κίνδυνος να προκαλούνται τέτοιου είδους ανωμαλίες».

Διαβάστε επίσης: Βοιωτία: Προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη έλαβε ο αστυνομικός για τη δολοφονία του 17χρονου Ρομά

Βοιωτία: «Τον κλώτσησε και τον σκότωσε» – Τι καταγγέλλουν συγγενείς του 17χρονου Ρομά (Videos)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter