Προσπάθεια στραγγαλισμού της Haaretz στο Ισραήλ με μεθόδους Μητσοτάκη απέναντι στο Documento

Προσπάθεια στραγγαλισμού της Haaretz στο Ισραήλ με μεθόδους Μητσοτάκη απέναντι στο Documento

Η κυβέρνηση του Ισραήλ φαίνεται πως ζήλεψε τις μεθόδους του Κυριάκου Μητσοτάκη και επιτίθεται κατά μερίδας του Τύπου, όταν αυτό αμφισβητεί την «κυβερνητική αλήθεια».

Πρόκειται για την ίδια τακτική που εφάρμοσε το Μέγαρο Μαξίμου κατά της εφημερίδας Documento, αποκλείοντας το Documento από τα κρατικά κονδύλια αλλά και εμμέσως από τη διαφήμιση.

Όπως αναφέρεται ο υπουργός Επικοινωνίας του Ισραήλ Σλόμο Κάρχι κατηγορεί την εφημερίδα Haaretz ότι διαδίδει «ψευδή ηττοπαθή προπαγάνδα και υπονομεύει το Ισραήλ σε καιρό πολέμου».

Ο ίδιος μάλιστα προτείνει την αποκοπή των εφημερίδων από δημόσιους πόρους, συμπεριλαμβανομένων των πληρωμών διαφήμισης και συνδρομής για χρήση από κρατικούς φορείς.

Σε επιστολή προς τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Γιόσο Φούκς, ο Κάρχι καταγγέλλει τη Haaretz για τη στάση που τηρεί μέσω της δημοσιογραφικής της κάλυψης στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς. Προτείνει το εβραϊκό κράτος να μη συνάψει νέες εμπορικές συμφωνίες με την εφημερίδα, να σταματήσει κάθε διαφήμιση σε αυτήν ακόμη και αν έχει πληρωθεί και να παγώσουν άμεσα όλες οι πληρωμές, ακόμα κι αν αυτές εκκρεμούν.

«Από την αρχή του πολέμου, το γραφείο μου έχει λάβει πολλές καταγγελίες ότι η εφημερίδα Haaretz έχει υιοθετήσει μια επιζήμια γραμμή που υπονομεύει τους στόχους του πολέμου και αποδυναμώνει τη στρατιωτική προσπάθεια και τις αντοχές της κοινωνίας», αναφέρει ο Κάρχι.
Ισχυρίζεται ότι ορισμένα από τα άρθρα της Haaretz μπορεί ακόμη και να είναι αξιόποινα, υπογραμμίζοντας ότι είναι σίγουρος ότι αυτό θα «εξετασθεί από τις αρμόδιες αρχές».

Ο Κάρχι έχει πρωτοστατήσει στην προσπάθεια ψήφισης έκτακτων κυβερνητικών κανονισμών που επιτρέπουν στο υπουργείο του να ανακόπτει τη δράση ξένων ειδησεογραφικών δικτύων, που θεωρούνται επιβλαβή για την εθνική ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης:

Και η νέα προσπάθεια στραγγαλισμού του Documento δεν θα πετύχει

Γάζα: Σε ισχύ η προσωρινή κατάπαυση πυρός, απελευθερώνονται οι πρώτοι όμηροι – Μπαράζ βομβαρδισμών τη νύχτα

Στους δρόμους ξανά οι συνταξιούχοι – Οργή για τα «ψίχουλα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter