Προστάτης της ιδιωτικής εκπαίδευσης και «σταυροφόρος» της αστυνόμευσης στα Πανεπιστήμια ο Μητσοτάκης

Προστάτης της ιδιωτικής εκπαίδευσης και «σταυροφόρος» της αστυνόμευσης στα Πανεπιστήμια ο Μητσοτάκης

Πλήρη κάλυψη -όπως ήταν αναμενόμενο- έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και στο νομοσχέδιο με το οποίο επιδιώκουν αφενός πλήρη αστυνόμευση των Πανεπιστημίων και των Ανώτατων Ιδρυμάτων αλλά ταυτόχρονα να παράσχουν την συνδρομή τους στους ιδιώτες της εκπαίδευσης, όπως είχαν υποσχεθεί προεκλογικά.

Με σημαντικές παρεμβάσεις η κυβέρνηση στέλνει τους υποψήφιους σπουδαστές και φοιτητές στους ιδιώτες ενώ ταυτόχρονα ικανοποιεί το αφήγημα περί παρανομίας στα Πανεπιστήμια, ώστε να ικανοποιήσει το δεξιό και ακροδεξιό του ακροατήριο.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται η ελάχιστη βάση εισαγωγής, έτσι ώστε μεγάλος αριθμός υποψηφίων να μείνει εκτός και ενδεχομένως να απευθυνθεί στους ιδιώτες παρέχοντας και τα αντίστοιχα κέρδη.

Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Ήδη το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος έχει αποφασίσει να προσφύγει και στη Δικαιοσύνη αφού το νομοσχέδιο προβλέπει εξίσωση των τριετών κολεγίων με την πενταετή φοίτηση του μηχανικού στα Ανώτατα Ιδρύματα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Το όλο νομοσχέδιο είναι ένα απίστευτο δώρο στους Ιδιώτες ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί την «ασφάλεια» στα πανεπιστήμια ως παραπέτασμα καπνού αν και η πανεπιστημιακή κοινότητα και οι πρυτάνεις θεωρούν υπεραρκετό το ήδη υπάρχουν νομικό πλαίσιο.

Το καθαρά ταξικό και τοξικό αυτό νομοσχέδιο το παρουσίασε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός ως «σημαντική μεταρρύθμιση» λέγοντας: «’Άλλη μία σημαντική μεταρρύθμιση την οποία θα συζητήσουμε σήμερα έρχεται να πλαισιώσει την κατάργηση του αναχρονιστικού πλαισίου για το πανεπιστημιακό άσυλο, εμπεδώνοντας την ομαλή λειτουργία των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Ενισχύονται ποινικές και πειθαρχικές διατάξεις κατά της ανομίας στους χώρους των πανεπιστημίων, οι οποίοι πια θα προστατεύονται με σύγχρονα τεχνικά μέσα. Και ιδρύεται Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος από εκπαιδευμένο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Ώστε να θωρακίζεται το άσυλο των ιδεών και της γνώσης από τις επιθέσεις της βίας και του εγκλήματος.»

Με απλά λόγια η κυβέρνηση που προσπαθεί να φιμώσει και να ελέγξει τον Τύπο και κάθε αντίθετη άποψη αλλά και έρευνα, προυσιάζεται ως υπερασπιστής της κίνησης ιδεών στα πανεπιστήμια! (Διαβάστε επίσης:  Όχι» των πρυτάνεων στις εξαγγελίες Μητσοτάκη για αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια). Αντίθετη βέβαια είναι και η φοιτητική κοινότητα (Διαβάστε επίσης: Συγκέντρωση φοιτητών στα Προπύλαια κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας)

Αυτό δεν είναι σχήμα οξύμωρο αλλά καθαρά υποκρισία.

Αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης που προεκλογικά ήθελε τις περιοχές της χώρας να βγάζουν και από… μία ειδικότητα (θυμίζουμε τον ψυκτικό από το Περιστέρι), μίλησε για «αναβάθμιση των σπουδών».

Σημεία των νεοφιλελεύθερων καιρών όπου όποιος έχει χρήματα θα σπουδάζει…

Για τους άλλους, δεν μας ενιδαφέρει! 

Διαβάστε επίσης: Διαδικτυακό ψήφισμα στο Avaaz: «Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία, δώστε λεφτά για την παιδεία»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter