Πρώτα γευματίζει και μετά… συντονίζει ο Μητσοτάκης

Πρώτα γευματίζει και μετά… συντονίζει ο Μητσοτάκης

Μπορεί όλη η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί να παραμένουν χαμένοι και κρυμμένοι πίσω από το 112 και την ασυλία των τηλεοπτικών καναλιών, όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει το πρόγραμμά του σαν να μην τρέχει τίποτα, με το Μέγαρο Μαξίμου να «διαρρέει» και φωτογραφίες από το γεύμα του με τον γερουσιαστή Μενέντεζ και τον Αμερικανό πρέσβη Τσούνη, πριν ο πρωθυπουργός επισκεφτεί το Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας.

«Γεύμα στον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Μενέντεζ, που βρίσκεται στην Αθήνα, παρέθεσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης» αναφέρει η «άτυπη ενημέρωση» που μοίρασε το Μέγαρο Μαξίμου νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, με επισυναπτόμενη μάλιστα και σχετική φωτογραφία.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η ενημέρωση για το γεύμα του Κυρ. Μητσοτάκη προηγήθηκε της επίσημης ενημέρωσης του Μεγάρου Μαξίμου πως το απόγευμα της Τρίτης «ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων της Πολιτικής Προστασίας και ενημερώνεται για την εξέλιξη των πυρκαγιών σε όλη τη χώρα».

Λίγες μόλις ώρες μετά την «Διάσκεψη των Αθηνών» που τελικά κεντρικό θέμα στην ατζέντα της δεν είχε απλώς τη ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων, αλλά ένα πολεμοχαρές μήνυμα στήριξης της Ουκρανίας και μεγαλύτερης εμπλοκής της χώρας και της περιοχής στον πόλεμο, ο Κυρ. Μητσοτάκης συνεχίζει το χτίσιμο του διεθνούς προφίλ του.

Προφανώς, μετά τη χθεσινή φιέστα στήριξης της Ουκρανίας κατ’ επιταγήν των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέλαβε το μεσημέρι της Τρίτης να ενημερώσει τους Αμερικανούς για την πορεία των επαφών ως… βαλκανιάρχης. Αίσθηση ωστόσο προκαλεί το γεγονός πως κατά την σχετική «άτυπη» ενημέρωση του πρωθυπουργικού γραφείου, στο πλευρό του Κυρ. Μητσοτάκη κατά τη συνάντησή του με τον Ρόμπερτ Μενέντεζ δεν καθόταν ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, αλλά η υφυπουργός και στενή συνεργάτης του πρωθυπουργού, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

«Στο γεύμα, στο οποίο παρακάθησαν επίσης η Υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζόρτζ Τσούνης, συζητήθηκαν οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή» καταλήγει η σχετική ενημέρωση του Μαξίμου.

Λογικά, οι συναντήσεις του αυτές είναι και η αιτία που ακόμα δεν έχει αφήσει τα γένια του να μακρύνουν, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας για πρώτη φορά φρεσκοξυρισμένος…

Διαβάστε επίσης: Κυβέρνηση και Μητσοτάκης κρυμμένοι πίσω από τον Ζελένσκι και τους καπνούς των καταστροφικών πυρκαγιών

Διαβάστε επίσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σπέρνει τον θάνατο – 18 άνθρωποι απανθρακώθηκαν έξω από την Αλεξανδρούπολη

Διαβάστε επίσης: Εξαφανισμένοι Μητσοτάκης και υπουργοί την ώρα που η χώρα καίγεται

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter