Πρόταση για απαγόρευση κυκλοφορίας των μοτοσυκλετών το βράδυ

Πρόταση για απαγόρευση κυκλοφορίας των μοτοσυκλετών το βράδυ

Η τήρηση των κανόνων κοινής ησυxίας φαίνεται πως απασχολεί ιδιαίτερα τους Γάλλους νομοθέτες. Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, βρίσκεται στο «τραπέζι» πρόταση, βάσει της οποίας θα μπορούσε να απαγορευτεί η κυκλοφορία μοτοσυκλετών στους δρόμου του Παρισιού ς τις νυχτερινές ώρες, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί ο θόρυβος.

Συγκεκριμένα, η πρόταση που κατατέθηκε από τον κεντροδεξιός βουλευτής Πιερ-Ιβ Μπουρναζέλ, προτείνει την απαγόρευση κυκλοφορίας μοτοσυκλετών στο Παρίσι κατά την διάρκεια κατά τις ώρες 22.00-07.00, με μόνες εξαιρέσεις όσους μετακινούνται για εργασία ή έχουν σοβαρούς λόγους. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα δίκυκλα παράγουν πολύ υψηλά επίπεδα θορύβου κατά την διάρκεια της νύχτας και ενοχλούν τους ανθρώπους που κοιμούνται.

Ο πολιτικός τόνισε ότι «ο θόρυβος είναι μεγάλη μάστιγα» και ότι «πάνω από το 80% των κατοίκων της γαλλικής πρωτεύουσας παραπονιούνται κάθε μέρα»», ενώ ζήτησε ακόμη από τη Βουλή και τον αρχηγό της αστυνομίας, να εφαρμόσουν αυτή την απαγόρευση για ένα χρόνο. Το εγχείρημα αποσκοπεί επίσης, στο να ενθαρρύνει τους πολίτες να αντικαταστήσουν τα οχήματά τους με ηλεκτρικά μοντέλα, πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Οπως ήταν αναμενόμενο, το γεγονός προκάλεσε αντιδράσεις, μεταξύ άλλων και της Ομοσπονδίας Αγανακτισμένων Μοτοσυκλετιστών της Δορδόνης (Fédération des motards en colère de Dordogne – FFMC 24). Ο εκπρόσωπός της, Ζαν-Μαρκ Μπελοττί, δήλωσε σχετικά με την πρόταση του Μπουρναζέλι: «Κάνουμε τον ίδιο θόρυβο όπως και τα υπόλοιπα οχήματα. Ο μεγαλύτερος θόρυβος παράγεται από τα βαριά οχήματα πάνω στο πλακόστρωτο, τις κόρνες και τις σειρήνες!»

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το τελευταίο διάστημα η κυκλοφορία στους δρόμους του Παρισιού αποτέλεσε μείζον σημείο ενδιαφέροντος, με προγραμματισμένες αλλαγές στα τέλη στάθμευσης για τα βαρύτερα και πιο ρυπογόνα οχήματα, το τέλος της δωρεάν στάθμευσης μοτοσικλετών κ.α..

Διαβάστε επίσης: Η Βόζεμπεργκ, η Ασημακοπούλου και του βοδιού το κέρατο

Κύρτσος: Ειδική παράγραφος για το Documento στο ψήφισμα «ράπισμα» κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ρέθυμνο: «Μίλησε» το κινητό της 14χρονης – Τα μηνύματα ανδρών για ερωτικό ραντεβού

«Χιόνια και μεγάλος όγκος νερού»: Πότε αλλάζει ο καιρός – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (Video)

Χρήστος Γιαλιάς: Χωρίς ασφάλεια το βράδυ της μαφιόζικης δολοφονίας – Τα αναπάντητα ερωτήματα

Τραγωδία «Θύρα 7»: 43 χρόνια μετά – «Πώς να ξεχάσεις;»

Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: Ύστατη προσπάθεια για να κληθούν κρίσιμοι μάρτυρες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter