Πρόταση για τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου στον ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση για τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου στον ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει αύριο Τετάρτη το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο το επικείμενο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος το οποίο, όπως όλα δείχνουν, θα διεξαχθεί τον προσεχή Φεβρουάριο.

Με δεδομένη την πρόθεση του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα αυτό να εξελιχθεί σε μια ενωτική διαδικασία και όχι σε μια «μάχη» καταμέτρησης των εσωκομματικών μηχανισμών την παράσταση, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Documento, κλέβει η πρόταση για δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου το οποία θα αποτελείται από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και θα έχει ρόλο ανώτατου οργάνου.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πρόταση επειδή «μπολιάζει» το κόμμα με την κοινωνία, τα κομματικά δηλαδή στελέχη με τους εκλεγμένους βουλευτές.

Σε ό,τι αφορά στα επίδικα του επερχόμενου Συνεδρίου (τα οποία αναμένεται να συζητηθούν αύριο) τρία είναι τα βασικά:

– Το μέτρο για την εκλογή αντιπροσώπων για το συνέδριο (ορισμένοι επιδιώκουν να είναι μειωμένο)
-Την ποσόστωση για τα μέλη της Προοδευτικής Συμμαχίας (η Ομπρέλα θέλει να πέσει από το 20 στο 10%)
-Και τα αριστίνδην μέλη

Από εκεί και μετά υπάρχει πάντα και το μείζων θέμα της ταυτότητας του κόμματος. Αν δηλαδή θα είναι ένα κόμμα, όπως λέει σήμερα το καταστατικό του, από τη ριζοσπαστική αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο ή θα είναι ένα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς όπως επιθυμούν τα μέλη της «Ομπρέλας».

Διαβάστε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Επιχείρηση προσέγγισης της μεσαίας τάξης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter