Πρώτη συνέντευξη, πρώτη απογοήτευση για τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ

Πρώτη συνέντευξη, πρώτη απογοήτευση για τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ

Πέρασε κι όλας ένας μήνας από την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στη θέση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ. Διάστημα ικανό να εξαχθούν κάποια πρώτα συμπεράσματα αφού ήταν ένας μήνας πολιτικά και κοινωνικά «γεμάτος» που έδινε σε κάθε κόμμα και κάθε πολιτικό τη δυνατότητα να δώσει το στίγμα που εκείνος επιθυμεί.
Ξεκαθαρίζω ότι φτάσαμε στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ χωρίς κανείς εκ των υποψηφίων για την προεδρεία του να ανοίξει τα χαρτιά του για τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα και τους πολίτες.

Ούτε και στο μεσοδιάστημα μέχρι χθες ο νέος πρόεδρος του κόμματος δεν έδωσε το στίγμα των προθέσεών του. Διότι πολιτικά θα κριθεί ο κ. Ανδρουλάκης και ο κάθε Ανδρουλάκης. Δεν θα κριθεί από τους δημοσκόπους που για δικούς του λόγους μπορεί να επιθυμούν να τον «πουσάρουν» ή να τον «θάψουν».

Και κάπως έτσι φτάσαμε στη χθεσινή πρώτη συνέντευξη του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Τα τρία κρίσιμα ερωτήματα

Στο πιο κρίσιμο ερώτημα που του έγινε «αν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ», «δραπέτευσε» διά της κοινοτοπίας λέγοντας επί λέξει: «θέλω τη κυβέρνηση της ΝΔ να την αντικαταστήσει μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση»!

Και φυσικά είναι άλλο το θέλω κι άλλο το μπορώ. Αν η Ελλάδα έκανε αυτό που ήθελε θα είχε διαγράψει το τεράστιο χρέος της και θα είχε πετάξει από πάνω της τα χίλια περίπου προαπαιτούμενα. Προσωπικά θεωρώ πιο πιθανό το πιο πάνω σενάριο παρά να γίνει το ΠΑΣΟΚ αυτοδύναμο…

Στη δεύτερη, πάντα κατά τη γνώμη μου, πιο κρίσιμη ερώτηση για τους μισθούς στη χώρα ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε ότι θέλει την άνοδο του κατώτατου μισθού αλλά να μη συμπαρασύρει όλους τους μισθούς. Ποιους μισθούς δηλαδή; Ο κατώτατος στη χώρα είναι στα 650 € μεικτά ο εργαζόμενος που παίρνει 800 € γιατί να μην ανέβει ο μισθός του; Ο μέσος μισθός στη χώρα είναι κοντά στα 1000 € (εκεί διαβιεί η περίφημη μεσαία τάξη) γιατί να μην ανέβει αντίστοιχα ο μισθός αυτός;

Να υποθέσω ότι κινδυνεύει η ανάπτυξη; Επιχείρημα που μια χαρά ταιριάζει σε Κίνα ή Τουρκία αλλά όχι για ένα κράτος ενταγμένο στον σκληρό πυρήνα της ΟΝΕ.

Η τρίτη ερώτηση που δέχθηκε ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ήταν για το θέμα των ημερών: για την τιμή των μοριακών τεστ. Εκεί ο κ. Ανδρουλάκης εξέπληξε προφανώς και τον δικό του δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών τον κ. Δανιηλίδη λέγοντας ότι τα μοριακά τεστ πρέπει να έχουν διατίμηση στα 40 ευρώ τιμή που χαρακτήρισε ενδεικτική! Προσέξτε ούτε δωρεάν που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ και που μία σειρά από χώρες της ΕΕ συνταγογραφούν ούτε στα 25 ή 27 € που τα αγόρασαν μετά από δικές τους ενέργειες δήμοι ή ακόμη και σύλλογοι γονέων σχολείων ανά την επικράτεια. Επτά ολόκληρα ευρώ κάτω από τη διατίμηση του Άδωνη Γεωργιάδη! Τόσο τιμάται η χαμένη τιμή της σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα και το ιδεολογικό της σύνορο με τη δεξιά του Κυριάκου Μητοστάκη: επτά ολόκληρα ευρώ, δεν τα λες και λίγα σε μια χώρα που από πρώτης πρώτου του νέου έτους ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε δύο τοις εκατό, ήτοι περί τα 13 ολόκληρα €.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter