Πτώση F-16: Βίντεο ντοκουμέντο από σκάφος που έσπευσε για τη διάσωση του πιλότου

Πτώση F-16: Βίντεο ντοκουμέντο από σκάφος που έσπευσε για τη διάσωση του πιλότου

Η πτώση του μαχητικού F-16 νότια της Χαλκιδικής κοντά στη νήσο Ψαθούρα είχε ευτυχής κατάληξη καθώς ο κυβερνήτης του αεροσκάφους κατάφερε να το εγκαταλείψει με τη χρήση του αλεξίπτωτου, με τη διάσωση του 29χρονου ωστόσο να γίνεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Αυτό επιβεβαιώνει και βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας βίντεο από σκάφος που έσπευσε να βοηθήσει στην διάσωση και έδωσε μάχη με τα κύματα.

Μάλιστα ο πιλότος παρέμεινε για μιάμιση ώρα στη θάλασσα με τη λέμβο του, καθώς τα μεγάλα κύματα τον είχαν παρασύρει και δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν εύκολα.

Δείτε επίσης: Πτώση F-16: Παίρνει εξιτήριο ο πιλότος – Το χρονικό της διάσωσης (Video)

Ο κίνδυνος για τον 29χρονο επισμηναγό που εκτινάχθηκε με το ειδικό κάθισμα από το F16 ήταν μεγάλος, ενώ και τα σκάφη ήταν δύσκολο να κινηθούν στην συγκεκριμένη περιοχή.

O καπετάνιος του πλοιαρίου, «Εμμάνουελ Μπρόνερ», και η οργάνωση Sea Shepherd, ανέβασαν ένα βίντεο από την αποστολή διάσωσης του 29χρονου πιλότου, αφού ειδοποιήθηκαν όλα τα παραπλέοντα σκάφη να σπεύσουν για την περισυλλογή του.

«Μόλις μας ενημέρωσε το λιμενικό για την πρώτη του αεροσκάφους F16 στην Ψαθούρα σπεύσαμε στο σημείο.

Ευτυχώς δεν χρειάστηκε η βοήθειά μας καθώς όλα πήγαν καλά για τον νεαρό πιλότο.

Το σκάφος μας, ο καπετάνιος και οι εθελοντές μας είναι πάντα έτοιμα για κάθε περίσταση όπου θα ζητηθεί η συμβολή μας από τις τοπικές αρχές», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ο καπετάνιος μίλησε και στο Mega για τις αντίξοες συνθήκες στη θάλασσα αλλά και τον ρόλο τους και τη συνδρομή τους στο λιμενικό.

«Ήταν 7αρι φορτωμένο με συνθήκες που δεν βγαίνουμε έξω. Τα σκάφη που βγήκαμε για να βοηθήσουμε, η αλληλεγγύη υπάρχει μεταξύ μας. Είμαστε απομακρυσμένο νησί, ήταν μακρυά από εμάς το σημείο. Εγώ ήθελα περίπου πάνω από 2 ώρες για να φτάσω βόρεια της Ψαθούρας και αφού μάθαμε ότι το σούπερ πούμα έκανε τη διάσωση πήραμε εντολή από το λιμενικό να επιστρέψουμε. Είχαμε φτάσει στα μισά της διαδρομής»

«Περιφρουρούμε το πάρκο από την παράνομη αλιεία, το θαλάσσιο πάρκο Αλοννήσου. Είμαστε παγκόσμιος οργανισμός, προστατεύουμε τη θάλασσα. τρέχουμε να βοηθήσουμε όπου χρειαστεί με τις οδηγίες πάντα του λιμενικού»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter