«Πυρά» Ζελένσκι κατά Ισραήλ για την ουδετερότητα στον πόλεμο στην Ουκρανία

«Πυρά» Ζελένσκι κατά Ισραήλ για την ουδετερότητα στον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επέκρινε τη Δευτέρα την ουδετερότητα που τηρεί το Ισραήλ από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, εισβολή που, σύμφωνα με τον ίδιο, επέτρεψε μια συμμαχία μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης κυριότερα με την παράδοση ιρανικών drones στον ρωσικό στρατό.

«Αυτή η συμμαχία απλά δεν θα υπήρχε εάν οι πολιτικοί σας είχαν λάβει μια απόφαση εκείνη τη στιγμή. Την απόφαση που ζητούσαμε», δήλωσε ο Ζελένσκι σε μια ομιλία σε ένα συνέδριο που διοργάνωσε η εφημερίδα Haaretz, αναφερόμενος στην ισραηλινή υποστήριξη απέναντι στη Ρωσία, που το Κίεβο έχει επανειλημμένα ζητήσει.

Παράλληλα, από το στόχαστρο του Ζελένσκι δεν ξέφυγε και το Ιράν, καθώς ο ουκρανός ηγέτης κατηγόρησε το Ιράν ότι συμφώνησε να παραδώσει drones στη Ρωσία με αντάλλαγμα τη «ρωσική βοήθεια στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν». «Πιθανώς, αυτό ακριβώς είναι το νόημα της συμμαχίας τους», σχολίασε ειδικότερα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ομιλία του Ζελένσκι έγινε λίγες μέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ, που έχουν προγραμματιστεί για την 1η Νοεμβρίου, με το εκλογικό αποτέλεσμα να παραμένει αβέβαιο.

Πηγή: Reuters, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter