Πύρινη κόλαση στη Μάνδρα: Εκτός ελέγχου το «μέτωπο» – Στις φλόγες και ο Νέος Πόντος (Photos-Video)

Πύρινη κόλαση στη Μάνδρα: Εκτός ελέγχου το «μέτωπο» – Στις φλόγες και ο Νέος Πόντος (Photos-Video)

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη φωτιά, που έχει επεκταθεί ως τη Μάνδρα από τα Δερβενοχώρια, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν τιτάνια μάχη. Οι φλόγες έχουν φτάσει μέχρι και τον Νέο Πόντο, ενώ υπάρχει ανησυχία για τη Μαγούλα.

Η φωτιά έχει φτάσει τη Νέα Ζωή και καίγονται σπίτια, με τις Αρχές να απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να τα εγκαταλείψουν.

Παράλληλα, έχει δοθεί εντολή ολικής εκκένωσης στους οικισμούς Νεα Ζωή, Αγία Σωτήρα, Παλαιοχώρι, Πανόραμα, Πουρνάρια, και Νέο Πόντο καθώς η πύρινη λαίλαπα κινείται δυτικά, προς τον οικισμό Κιάφα, όπου έχει σημάνει συναγερμός.

Την ίδια στιγμή, τόσο οι κάτοικοι της περιοχής όσο και ο πρόεδρος της Νέας Ζωής, καταγγέλλουν την ανυπαρξία των εναέριων μέσων.

Στο έλεος της φωτιάς και ο Νέος Πόντος Μάνδρας

Στις φλόγες παραδόθηκαν εκτάσεις και στον Νέο Πόντο Μάνδρας, όπως μεταδίδει η τηλεόραση του OPEN. Μετά τη Νέα Ζωή, είναι ακόμα μια περιοχή της Μάνδρας που καίγεται. Δεν απειλούνται σπίτια προς το παρόν.

Παράλληλα, έχει εκκενωθεί κι ένα μοναστήρι, από το οποίο έχουν μεταφερθεί τέσσερις μοναχές. Το πύρινο «μέτωπο» ολοένα και δυσκολεύει, με τις φλόγες τώρα να πλησιάζουν τη βιομηχανική ζώνη της Μαγούλας.

Καταγγελίες για ανυπαρξία εναέριων μέσων

Ο Πρόεδρος της Νέας Ζωής, Βασίλης Παπανικολάου, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι η φωτιά μπήκε στον οικισμό, ενώ παράλληλα καταγγέλλει οτι δεν υπάρχει κανένα εναέριο μέσο στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Πύρινη κόλαση στα Δερβενοχώρια: Καίγονται σπίτια στη Μάνδρα – Οργή των κατοίκων για ανυπαρξία εναέριων μέσων (Video)

«Τώρα έχουν καεί ήδη δύο σπίτια από ότι πληροφορίες έχω. Στον οικισμό δεν έχουμε ούτε ένα εναέριο μέσο, ούτε επίγειο μέσο. Κανείς δεν έχει έρθει. Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται. Και εμείς δεν είχαμε την απαίτηση να ρίξουν νερό μέσα στον οικισμό γιατί έτσι ειπώθηκε από κάποιους αρμοδίους. Όλο παρακαλάμε να ρίξουν νερό περιμετρικά ώστε να μην προχωρήσει φωτιά μέσα στον οικισμό» τόνισε.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter