Πύρινη λαίλαπα στη Μαγνησία: Μήνυμα από το 112 για εκκενώσεις οικισμών – Στο νοσοκομείο πυροσβέστης (Videos)

Πύρινη λαίλαπα στη Μαγνησία: Μήνυμα από το 112 για εκκενώσεις οικισμών – Στο νοσοκομείο πυροσβέστης (Videos)
Πηγή: ΕΡΤ

Πολύ μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά που ξέσπασε αρχικά στο Βελεστίνο Μαγνησίας στον δρόμο προς Αερινό, το μεσημέρι της Τετάρτης, την ώρα που μαίνονται τα μέτωπα σε Ρόδο, Κέρκυρα και Κάρυστο, και Λαμία καθώς και άλλα τρία στη Μαγνησία.

Την ίδια ώρα μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους για να εκκενώσουν τις περιοχές Διμήνι, Παλιούρι, ΒΙΠΕ Βόλου προς Βόλο. Νωρίτερα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης για το Βελεστίνο και το Σέσκλο.

Ο Δημάρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, απηύθυνε έκκληση από το Βελεστίνο όπου μετέβη πριν από μερικά λεπτά προς τους ανθρώπους που βρίσκονται στο σημείο να απομακρυνθούν αμέσως, διότι υπάρχουν κοντά δεξαμενές προπανίου και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος.

Το μέτωπο της φωτιάς στη Μαγνησία εκτείνεται σε μια ακτίνα 10 χιλιομέτρων ενώ το έργο της πυρκαγιάς δυσχεραίνει ο άνεμος. Οι ριπές του ανέμου ξεπερνούν τα 8 μποφόρ. Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη και έχουν εκκενωθεί σπίτια στις παρυφές του Βελεστίνου, στον Άγιο Γεώργιο, όπου έχουν προκληθεί ζημιές σε σπίτια, ποιμνιοστάσια και κτηνοτροφικές μονάδες. Επίσης, έχουν καεί αποθήκες, αυτοκίνητα. Στο Βελεστίνο έχει καεί και μία καφετέρια.

«Κλείστε πόρτες και παράθυρα»

Στις 18:10 εστάλη 112 στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, καλώντας τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα, ώστε να προστατευθούν από τους καπνούς.

Στο νοσοκομείο πυροσβέστης

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ένας τραυματίας πυροσβέστης, ο οποίος φέρει εγκαύματα από τη μάχη με τις φλόγες.

Ο πυροσβέστης φέρει εγκαύματα δευτέρου βαθμού στα χέρια στο πρόσωπο και στην πλάτη και μεταφέρεται στον νοσοκομείο του Βόλου.

Οι φλόγες στη βιομηχανική ζώνη Βόλου – Εγκαταλείπουν τα εργοστάσια

Η φωτιά που μαίνεται στη περιοχή του Βελεστίνου και του Αγίου Γεωργίου έφτασε με την φορά του ανέμου στο Σέσκλο αλλά και στη Βιομηχανική περιοχή Βόλου, όπου εργαζόμενοι σε εργοστάσια βλέποντας τις φλόγες ξεκίνησαν να εγκαταλείπουν τον χώρο.

Η φωτογραφία από το magnesianews.gr:

Τα πύρινα μέτωπα σε Βελεστίνο, Αλμυρό, Πήλιο

Στις 14:30 ξέσπασε φωτιά στην περιοχή του Βελεστίνου και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας του λίβα που πνέει στην περιοχή. Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεσή της τόσο από τον Βόλο, όσο και από τις Βιομηχανικές Περιοχές. Η φωτιά κατακαίει χορτολιβαδικές εκτάσεις στον δρόμο προς το Αερινό. Στη φωτιά του Βελεστίνου σπεύδουν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Στο μεταξύ φωτιά έχει ξεσπάσει και στην περιοχή Κρόκιο του δήμου Αλμυρού από τις 15:00, όπου επίσης καίγονται χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Η τρίτη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12:30 στην περιοχή Πάλτση του Νοτίου Πηλίου, όπου έσπευσαν αμέσως ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 10 οχήματα, πολλοί εθελοντές, όπως και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά έπειτα από επίπονες προσπάθειες πριν πάρει διαστάσεις.

Την ίδια ώρα προειδοποιητικό μήνυμα από την γραμμή του 112 του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έλαβαν πριν από λίγα λεπτά στα κινητά τους οι κάτοικοι της Μαγνησίας, για το μέτωπο της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου και πλήττει αυτή την ώρα το χωριό Άγιος Γεώργιος, το Βελεστίνο και το Σέσκλο.

Όπως μεταδίδει το magnesianews.gr στον Άγιο Γεώργιο Φερών οι φλόγες «γλείφουν» σπίτια .«Τα πρώτα σπίτια στην αρχή του Βελεστίνου θα εκκενωθούν, με τους κατοίκους να προωθούνται προς το κέντρο», είπε στο Magnesianews.gr ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Παλληκάρης, τονίζοντας ότι η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του taxydromos.gr, υπάρχουν δύο μέτωπα φωτιάς, ένα σε ξερά χόρτα περίπου 1 χιλιόμετρο έξω από το Βελεστίνο, κοντά στις στρατιωτικές κατοικίες και ένα άλλο πίσω από τον λόφο. Στο σημείο επιχειρούν 6 οχήματα, με 18 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Σημειώνεται ότι έχει κλείσει η εθνική οδός προς το Αερινό.

Φωτιά και στον Κρόκιο Αλμυρού

Φωτιά μαίνεται και στον Κρόκιο Αλμυρού, σε αγροτική έκταση, όπου έχουν κινητοποιηθεί 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα και από αέρος επιχειρεί ένα ελικόπτερο.

Για την ώρα, δεν απειλείται ο οικισμός.

Ειδικότερα η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή του Αλμυρού – στο 293ο χλμ- με τις φλόγες να περνούν πάνω από τη νησίδα της Εθνικής Οδού, σύμφωνα με το magnesianews.gr.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter