Ρόδος – Έρευνα «Ύλης»: Στάχτη πάνω από 144.000 στρέμματα γης – Το 12% αφορά προστατευμένες περιοχές

Ρόδος – Έρευνα «Ύλης»: Στάχτη πάνω από 144.000 στρέμματα γης – Το 12% αφορά προστατευμένες περιοχές

Αποκαρδιωτική είναι η αποτίμηση των εκτάσεων που παραδόθηκαν στις φλόγες από τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται στη Ρόδο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας «ΥΛΗ – Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος», η καμένη έκταση στην πυρκαγιά της Ρόδου, μέχρι το πρωί της Δευτέρας «ανερχόταν σε 144.030 στρέμματα τα οποία αντιστοιχούν στο 10% της έκτασης του νησιού. Από τα παραπάνω στρέμματα, τα 2.856 βρίσκονται εντός 4 περιοχών του Δικτύου Natura 2000, ενώ άλλα 13.750 στρέμματα βρίσκονται εντός δύο Καταφυγίων Άγριας Ζωής. Η αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη μέρα ήταν 41.760 στρέμματα. Συνολικά μέχρι το πρωί της Δευτέρας 24 Ιουλίου, έχουν καεί 16.606 στρέμματα προστατευόμενων περιοχών που αντιστοιχεί στο 12% της συνολικής καμένης έκτασης»

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι για το δάσος των Λαέρμων «είναι η βασική περιοχή αναπαραγωγής και βιότοπος του πλατωνιού της Ρόδου (Dama dama). Είναι η περιοχή που διασώθηκε το είδος όταν το κυνηγούσαν σε όλο το νησί. Σήμερα, δεν κινδυνεύει, όμως η περιοχή αυτή δεν χάνει την αξία της ως βιότοπος του είδους που είναι το έμβλημα της Ρόδου».

Όσον αφορά την πυρκαγιά που ξέσπασε στον Πλατανιστό Καρυστίας στην Εύβοια, η καμένη έκταση μέχρι το πρωί της Δευτέρας, ήταν 9.920 στρέμματα τα οποία όλα βρίσκονται εντός της περιοχής του Δικτύου Natura GR2420012 «Όρος Όχη, παράκτια ζώνη και νησίδες

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter