Ρετρό: Dream Team η αυθεντική κατακτάει το χρυσό στη Βαρκελώνη (Video)

Ρετρό: Dream Team η αυθεντική κατακτάει το χρυσό στη Βαρκελώνη (Video)

Μόνο μία ομάδα πραγματικά μπορεί να επικαλεστεί τον τίτλο της Dream Team: Η αυθεντική, η πρώτη, αυτή που εμφανίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης και κατέκτησε, 27 χρόνια πριν, το χρυσό μετάλλιο προκαλώντας φρενίτιδα στον παγκόσμιο αθλητισμό…

Ήταν η πρώτη επαγγελματική ομάδα που έπαιξε σε Ολυμπιακούς Αγώνες από τότε που επιτράπηκε από τη ΔΟΕ. Στο κάλεσμα της ομοσπονδίας των ΗΠΑ απάντησε θετικά ο Μάικλ Τζόρνταν που περίμενε να δει ποιοι άλλοι θα ακολουθήσουν για να πάρει την τελική του απόφαση.

Ο Μάτζικ με τον Λάρι Μπερντ είπαν το ναι και μετά δημιουργήθηκε η πραγματική ομάδα όνειρο, με τους κορυφαίους παίκτες του ΝΒΑ: Στόκτον, Ντρέξλερ, Πίπεν, Μάλιν, Καρλ Μαλόουν, Μπάρκλεϊ, Γιούιν, Ντέιβιντ Ρόμπινσον κι ο Κρίστιαν Λέτνερ από το Ντιουκ για να τιμηθεί η μέχρι τότε λογική της χρησιμοποίησης ερασιτεχνών παικτών στην Team Usa.

Διαβάζεις τα ονόματα και παθαίνεις… σοκ. Φυσικά δεν μπορούσε να χάσει αυτή η ομάδα. Οι παίκτες της περιέγραφαν αργότερα ως συναρπαστικά τα… οικογενειακά διπλά. Ποιος να τους κοιτάξει στα μάτια; Ίσως μόνο μία ενωμένη Γιουγκοσλαβία που τις χρονιές 1990-91 σάρωνε παντού. Αλλά ας μη γελιόμαστε. Απλά θα ήταν πιο ανταγωνιστικό το ματς, δεν θα μπορούσε να τους νικήσει ποτέ.

Δείτε εδώ το ντοκιμαντέρ για την Dream Team:

https://www.youtube.com/watch?v=mdM049s3Md0

Η ομάδα του Τσακ Ντέιλι- πρωταθλητή με τους Πίστονς το 1989 και το 1990 – πήρε όλα τα παιχνίδια με τεράστιες διαφορές. Ο μέσος όρος ήταν 44 πόντοι! Η δύσμοιρη Ανγκόλα έχασε με 68 (116-48) κι οι παίκτες της στο τέλος έβγαζαν φωτογραφίες και ζητούσαν αυτόγραφα. Το ίδιο έκαναν και πολλοί άλλοι φυσικά.

Η πιο μικρή διαφορά εμφανίστηκε στον τελικό με την Κροατία του αλησμόνητου Πέτροβιτς, του Ράτζα και των υπολοίπων που κατάφεραν να περιορίσουν τη ζημία στους 32 πόντους (117-85). Η Κροατία είχε χάσει με 33 και στην πρώτη φάση και μόνο το Πουέρτο Ρίκο έπεσε κάτω από το -40 (115-77).

Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ με 18,0 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, ενώ ο Μάικλ Τζόρνταν μέτρησε 14,9 κι ο Καρλ Μαλόουν 13,0. Χαλαρά πράγματα. Ο Σκότι Πίπεν με 5,9 ασίστ κι ο Μάτζικ με 5,5 ήταν οι κορυφαίοι πασέρ.

Η ιστορία έγραψε πως αυτή είναι η πρώτη, αυθεντική, πανίσχυρη Dream Team. Ακολούθησαν κι άλλες το 1994 και το 1996, εξίσου αχτύπητες και τρομακτικές αλλά σαν την πρώτη αγάπη δεν υπάρχει…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter