Ρεζίληδες και σκατόψυχοι, αυτό είμαστε…

Ρεζίληδες και σκατόψυχοι, αυτό είμαστε…

Βγήκαν από τις ποντικότρυπές τους διάφοροι κυρ Παντελήδες για να ξεράσουν πάλι δηλητήριο με φόντο το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου. Και όπως αποδεικνύεται δεν ζουν αυτοί μαζί μας, εμείς ζούμε μαζί τους. Πώς αποδεικνύεται; Κάντε μια βόλτα στα social media και δείτε τι γράφεται. Περισσότερες ήταν οι φωνές υπέρ της Τατιάνας Στεφανίδου παρά εναντίον της.  Μπείτε στις σχετικές αναρτήσεις των δημοσιευμάτων από τα ενημερωτικά sites στο facebook και πείτε μου τι παρατηρείτε…

*** Κατάντησαν mainstream τα όσα είπε η παρουσιάστρια για το περιστατικό την πρώτη μέρα της τραγωδίας. «Εάν αυτή τη στιγμή κάποιος χρειαστεί ασθενοφόρο στον νομό (από γεωγραφία μηδέν η κυρία) Πελοποννήσου, αν κάποιος σε ένα χωριό πάθει καρδιακό επεισόδιο, πού θα βρεθεί ασθενοφόρο να τον μεταφέρει;», είπε η κ. Στεφανίδου κι από κάτω την αποθεώνουν. Η άποψή της εκφράζει μεγάλη πλειοψηφία, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα είχε κινηθεί η ΕΣΗΕΑ, το ΕΣΡ, κάποιος τέλος πάντων. Ακούσατε κάτι; Όχι. Όχι, διότι δεν θεωρείται η δήλωση αυτή προκλητική. Είναι κανονική, εντάσσεται στην κανονικότητάπου ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019 και θα συνεχιστεί για άλλα 4 χρόνια.

*** Να έχεις εκατόμβη νεκρών, να έχεις πρωτοσέλιδο σε όλα τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, τα οποία παρεμπιπτόντως επιρρίπτουν ευθύνες στη χώρα μας για τη διαχείριση και να έχεις και την Τατιάνα να σου λέει ουσιαστικά ασθενοφόρα μόνο για Έλληνες. Ό,τι ακριβώς έλεγε και η Χρυσή Αυγή, δηλαδή. Αίμα για Έλληνες, συσσίτια για Έλληνες, δομές για Έλληνες, σχολεία για Έλληνες, νοσοκομεία για Έλληνες… Σκατά στα μούτρα μας. Όλων μας, που επιτρέψαμε τέτοιες φωνές όχι μόνο να ακούγονται, αλλά να χειροκροτούνται κιόλας. Απέχει πολύ νομίζετε η δήλωση της Στεφανίδου από την προ ετών δήλωση του Θάνου Πλεύρη «η φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρχουν απώλειες και για να γίνω κατανοητός, αν δεν υπάρχουν νεκροί»;

*** Αυτοί όμως είμαστε. Πώς το λέει ο Παύλος Παυλίδης, στο τραγούδι που έγραψε για τον Ζακ Κωστόπουλο;
«Αφού χορτάσαν βία και αίμα στις οθόνες τους,
αφού ταΐσαν με σκουπίδια τα παιδιά τους,
ανασηκώσαν πάλι αδιάφορα τους ώμους τους,
και επιστρέψαν ένας ένας στη δουλειά τους».

*** Στο τέλος, βέβαια, δεν μπορώ να κάνω κάτι, ούτε εσύ φίλε/η αναγνώστη/ρια για το αν κάποιος είναι ούγκανος και σκατόψυχος. Ας σκέφτεται όμως τον έμαθαν οι αξίες του, τα ιδανικά του, η μόρφωσή του και η οικογένειά του, σημασία έχει ένα και μόνο πράγμα. Ότι η Ελλάδα είχε υποχρέωση να βοηθήσει αυτούς τους έρμους ανθρώπους, χωρίς να μετράει αν είναι μαύροι ή λευκοί, πλούσιοι ή φτωχοί, χριστιανοί ή μουσουλμάνοι. Αυτό το μαθαίνουν στην πρώτη τάξη του δημοτικού κι ας έχουν πάρει κάποιοι πληρωμένα πτυχία και σήμερα το παίζουν καμπόσοι.

*** Καμία ανθρωπιά για κανέναν και τίποτα. «Είμαι 27 χρόνια στην Ελλάδα, τέτοιο συντηρητισμό , τέτοια αντανακλαστικά δεν είχατε ούτε όταν ερχόμασταν κατά εκατοντάδες τη δεκαετία του ‘90», μου είπε ένας φίλος Αλβανός, ο οποίος ακόμα δεν έχει πάρει την υπηκοότητα κι αυτή την περίοδο διαβάζει για να δώσει εξετάσεις. Τι διαβάζει; Τις ερωτήσεις από την τράπεζα θεμάτων. Καμία δεν ρωτάει για αλληλεγγύη, αντιθέτως έχει ερώτηση «ποια ηθοποιός υποδύθηκε την υπολοχαγό Νατάσσα;» κι άλλες τέτοιες πολλές και γελοίες.

*** Το «Aigaion Pelagos» ένα από τα πλέον σύγχρονα ναυαγοσωστικά σκάφη στην Ευρώπη δεν κλήθηκε να βοηθήσει τους πρόσφυγες που πνίγονταν στην Πύλο. Μπορούσαν να σώσουν ανθρώπους και δεν το έκαναν; Έγινε προσπάθεια από το λιμενικό να «σπρώξει» το πλοίο προς τα ιταλικά ύδατα; Το Λιμενικό γιατί δεν ενεπλάκη από την πρώτη στιγμή, ανεξάρτητα από το αν ο καπετάνιος ήθελε ή δεν ήθελε βοήθεια; Αν ένα πλοίο έβλεπαν ότι κουβαλάει ναρκωτικά ή όπλα θα ρωτούσαν τον καπετάνιο αν χρειάζεται βοήθεια; Οι εκατοντάδες στιβαγμένες ψυχές μεταναστών και προσφύγων δεν είναι έγκλημα; Δεν πρέπει να παρέμβει; Κι αν πάνω στο πλοίο ήταν, όπως μπορεί τελικά να ισχύει, οι διακινητές; Δεν μας νοιάζει να τους πιάσουμε; Ρητορικά είναι τα ερωτήματα, δεν περιμένω απάντηση…

*** Αν ήταν τίποτα σεΐχηδες, τίποτα Άραβες με λεφτά και πετρέλαια, εκεί να δεις διάσωση που θα κάναμε. Ρεζίληδες είμαστε, τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.

*** «Το Λιμενικό θα έπρεπε να επέμβει σε κάθε περίπτωση ακόμη και αν υπήρχε άρνηση διάσωσης από τους επιβαίνοντες του πλοίου ανοιχτά της Πύλου» τόνισε ο ναύαρχος λιμενικού εν αποστρατεία και διεθνής πραγματογνώμονας, Νίκος Σπανός, μιλώντας στην ΕΡΤ και χαρακτήρισε το πλοίο ως «πλωτό νεκροταφείο».

*** Ο Κυρανάκης μας είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία υποχρέωση να ασχοληθεί με ένα πλοίο που ξεκινάει από τη Λιβύη και πάει στην Ιταλία. Μέχρι και ο γαλάζιος» ναύαρχος Χρήστος Καραδήμας βγήκε από τα ρούχα του και ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον εξαφανίσει. «Εμείς οι ψηφοφόροι των νοτίων προαστείων διαπράξαμε ένα τεράστιο λάθος και ψηφίσαμε στις πρόσφατες εκλογές τον εν λόγω ανεκδιήγητο κύριο.
Αναγνωρίζουμε το λάθος μας αλλά θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να εξαφανίσετε τον εν λόγω κύριο από τον νεοδημοκρατικό χάρτη.
Ο κύριος είναι όχι μόνο άσχετος αλλά και παρουσιάζει υψηλού επιπέδου πολιτική επικινδυνότητα», έγραψε ο κ. Καραδήμας.
Σας υπενθυμίζω μόνο ότι ο Κυρανάκης ήθελε και υπουργείο την προηγούμενη τετραετία και έκανε και μουτράκια που τελικά δεν συμπεριλήφθηκε στο κυβερνητικό σχήμα, με αποτέλεσμα να του βάλουν… σιωπητήριο.

Η ΝΤΑΜΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter