Ρόδος: Με αγωγές «απαντά» ο γυναικολόγος στις γυναίκες που τον κατήγγειλαν

Ρόδος: Με αγωγές «απαντά» ο γυναικολόγος στις γυναίκες που τον κατήγγειλαν

Άλλες πέντε αγωγές με τις οποίες διεκδικεί χρηματικά ποσά από γυναίκες που τον έχουν καταγγείλει, κατέθεσε χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου (τακτική διαδικασία) ο γυναικολόγος που υπηρετεί στο νησί μας και κατηγορείται για βιασμό και ασελγείς πράξεις σε βάρος 21 ασθενών του που έχουν ήδη κινηθεί εναντίων του.

Με τη χθεσινή κατάθεση, οι αγωγές που μέχρι τώρα έχει υποβάλλει ο γιατρός σε βάρος μηνυτριών του, ανέρχονται συνολικά στις 12, ενώ για όλες αυτές τις περιπτώσεις έχουν υποβληθεί και οι αντίστοιχες μηνύσεις στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός με τις αγωγές που κατέθεσε δια των δικηγόρων του κ.κ. Κώστα Αβδελλή και Μανώλη Κουτσούκου, ζητά να του καταβάλλει η κάθε μία γυναίκα κατά της οποίας στρέφεται το δικόγραφο, το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη με αφορμή τη μήνυση σε βάρος του.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, τόσο οι μηνύσεις όσο και οι αγωγές από την πλευρά του γυναικολόγου σε βάρος των γυναικών που τον έχουν καταγγέλλει θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα έως ότου κινηθεί νομικά εναντίων και των 21 γυναικών.

Αξίζει να σημειωθεί πως, ήταν 28 Ιανουαρίου 2021 όταν ο γυναικολόγος υπέβαλε την πρώτη του αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου (τακτική διαδικασία), κατά της 55χρονης μηνύτριας του, η οποία ήταν και αυτή που πρώτη προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίων του. Ο γιατρός ζητά από την 55χρονη να του καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη εξαιτίας της μήνυσης που του υπέβαλε.

Μία ημέρα αργότερα, στις 29 Ιανουαρίου 2021, ο γυναικολόγος υπέβαλε και μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου σε βάρος της 55χρονης, που πρώτη τον Αύγουστο του 2020 στράφηκε εναντίων του, καταγγέλλοντας τον στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας, ανοίγοντας με τον τρόπο αυτό «τους ασκούς του Αιόλου»!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», η μήνυση που κατέθεσε ο γιατρός αφορά το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης και ζητείται για αυτό η ποινική δίωξη της 55χρονης μηνύτριάς του.
Αλλά και η 55χρονη υπέβαλε και δεύτερη μήνυση, αυτή τη φορά για συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση και ψευδής καταμήνυση κατά του γυναικολόγου για τις ασελγείς πράξεις που φέρεται να διέπραξε εις βάρος της κατά τη διάρκεια της εξέτασης της τον Ιούνιο του 2020.

Αυτή τη φορά η 55χρονη προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά του γιατρού εξαιτίας των όσων εκείνος φέρεται να έχει δηλώσει στην ανομωτί κατάθεση που έδωσε στον Πταισματοδίκη Ρόδου, σύμφωνα με τα οποία η καταγγέλλουσα «είναι πρώην ερωμένη του και το δημιούργησε όλο αυτό προκειμένου να τον καταστρέψει οικονομικά, επαγγελματικά και προσωπικά», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και στη μήνυση.

Τους ισχυρισμούς αυτούς αρνείται κατηγορηματικά η 55χρονη, η οποία δια της συνηγόρου της κας. Εύης Αρνιθενού προσέφυγε στη δικαιοσύνη και υπέβαλε μήνυση κατά του γυναικολόγου ζητώντας να κινηθεί σε βάρος του η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία και να του ασκηθούν διώξεις για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης, της συκοφαντικής δυσφήμισης κατ’ εξακολούθηση και της ψευδούς ανομωτής κατάθεσης.
Αξίζει να σημειωθεί πως, στις 9 Ιουνίου αναμένεται να βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί, ο γυναικολόγος που υπηρετεί στο νησί μας και κατηγορείται από είκοσι μέχρι στιγμής γυναίκες για ασελγείς πράξεις σε βάρος τους κατά τη διάρκεια της εξέτασης που τους έκανε.

Όπως είναι γνωστό, από τις μηνύσεις που έχουν υποβληθεί είχαν σχηματιστεί αρχικά τρεις δικογραφίες, οι οποίες τελικά συγχωνεύθηκαν σε μία, η οποία και παραπέμφθηκε στην ανάκριση, καθώς σε βάρος του γιατρού η αρμόδια Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου άσκησε προχθές (13 Ιανουαρίου 2021), ποινικές διώξεις για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση.

Για αυτά τα αδικήματα αναμένεται να δώσει εξηγήσεις αναλυτικά, στην ανακρίτρια Ρόδου στις αρχές του επόμενου μήνα. Συνήγοροι υπεράσπισης του γιατρού είναι οι κ.κ. Μανώλης Κουτσούκος και Κώστας Αβδελλής, ενώ τις καταγγέλλουσες εκπροσωπούν οι δικηγόροι κ.κ. Εύη Αρνιθενού, Μύριαμ Τομαρά και Στέλιος Αλεξανδρής.

Πηγή: Ροδιακή

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter