Roland Garros: Στα ημιτελικά και η Σάκκαρη!

Roland Garros: Στα ημιτελικά και η Σάκκαρη!

Και η Μαρία Σάκκαρη στα ημιτελικά του «Ρολάν Γκαρός», μετά τον Στέφανο Τσιτσιπά! Η 25χρονη τενίστρια νίκησε την Πολωνέζα Ίγκα Σβιάτεκ με 6-4, 6-4 σε 1 ώρα και 35 λεπτά και πλέον ονειρεύεται ακόμα και την κατάκτηση του τίτλου, αφού έχει την υψηλότερη θέση στην κατάταξη, ανάμεσα στις τέσσερις αθλήτριες που συνεχίζουν.

«Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο με τους συνεργάτες μου, αλλά σήμερα κάναμε ένα τεράστιο βήμα», είπε πανευτυχής η Σάκκαρη από το μικρόφωνο των διοργανωτών, πριν ευχαριστήσει στα ελληνικά «όλους τους Έλληνες που βρίσκονται εδώ και που παρακολουθούν από την τηλεόραση. Ελπίζω να καθυστερήσουμε να επιστρέψουμε και να μας υποδεχθείτε με αγάπη»!

«Μπήκα στο γήπεδο με πολλή αυτοπεποίθηση και έκανα αυτό που μου είχαν πει», πρόσθεσε λίγο αργότερα. «Ήξερα ότι αν έπαιζα το παιχνίδι μου, θα είχα πολλές πιθανότητες νίκες. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει, δύο Έλληνες στα ημιτελικά στο Παρίσι. Πριν από δύο χρόνια, δεν θα το πίστευε κανείς».

Τελευταίο εμπόδιο της Σάκκαρη πριν τον τελικό είναι η άγνωστη Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, νούμερο 33 στην παγκόσμια κατάταξη. Η 25χρονη Τσέχα, που ειδικεύεται στο διπλό, απέκλεισε χθες την Αμερικανίδα τινέιτζερ Κόκο Γκοφ με 7-6 (8), 6-3 και κάνει το καλύτερο τουρνουά της ζωής της. Το ίδιο φυσικά ισχύει για τη Σάκκαρη, που βρίσκεται στο 18 της λίστας της ΑΤΡ. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Πέμπτη στις 17.35.

Στον άλλο ημιτελικό, θα αναμετρηθούν η Ρωσίδα Αναστασία Παβλιουτσένκοβα (νο. 33 στο ταμπλό) και η άγνωστη Σλοβένα Ταμάρα Ζίντανσεκ.

Η 20χρονη Σβιάτεκ, νούμερο 8 του ταμπλό και θριαμβεύτρια στο «Ρολάν Γκαρός» του 2020, ήταν η τελευταία παίκτρια του Τοp-10 που είχε μείνει όρθια στο τουρνουά.

Η Σάκκαρη πέτυχε τα κρίσιμα «μπρέικ» στο τέλος του πρώτου σετ (στο 4-4) και στο ξεκίνημα του δεύτερου και κυριάρχησε απόλυτα στον προημιτελικό, απέναντι σε μία αντίπαλο που αντιμετώπισε μικρπρόβλημα τραυματισμού.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή 11 Ιουνίου τον Γερμανό –ρωσικής καταγωγής- Αλεξάντερ Ζβέρεφ στον πρώτο ημιτελικό του τουρνουά των Ανδρών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter