Rosa Nera: Τα σχέδια για την ανέγερση ξενοδοχείου στον Λόφο Καστέλι

Rosa Nera: Τα σχέδια για την ανέγερση ξενοδοχείου στον Λόφο Καστέλι

Την πρόταση επενδυτών για ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας στον λόφο Καστέλι παρουσίασε η κατάληψη Rosa Nera μέσω της ιστοσελίδας της.

Στην ιστοσελίδα greekhouse.co.il παρουσιάζονται τέσσερα έργα στα Χανιά από την Klein Group (Ltd.) Real Estate Development and Marketing, μεταξύ αυτών και την απεικόνιση επενδυτικής πρότασης για τον λόφο Καστέλι.

Η κατάληψη Rosa Nera επισημαίνει τα εξής σε ανακοίνωσή της:

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση greekhouse.co.il, η Klein Group (Ltd.) Real Estate Development and Marketing Ltd παρουσιάζει πληροφορίες σχετικά με επενδυτικές ευκαιρίες σε ακίνητα στην Ελλάδα. Ο σκοπός της εν λόγω ιστοσελίδας είναι η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων υπό μορφή μετοχών, έναντι δικαιωμάτων κέρδους από την εκμετάλλευση των ακινήτων. Στον ιστότοπο αυτόν παρουσιάζονται, μεταξύ άλλων, τέσσερα έργα στα Χανιά: τα υπάρχοντα boutique hotels «Ambassador» και «Scala di Faro», ένα επταόροφο ξενοδοχείο συνδυασμένο με το «Κόκκινο Σπίτι» στην αρχή της Νέας Χώρας και η απεικόνιση της επενδυτικής πρότασης για το λόφο Καστέλι.

Χωρίς να μπορούμε να υποσχεθούμε ότι αυτά τα σχέδια θα γίνουν πραγματικότητα, τα δημοσιοποιούμε ως μια μικρή συμβολή στη δημόσια διαβούλευση για το μέλλον της Παλιάς Πόλης.

Κάτοψη της αυλής και των κτηρίων στον Λόφο Καστέλι, από τον ιστότοπο της εταιρείας

Η Klein Group (Ltd.), με έδρα την Κένυα, παρουσιάζει τα επενδυτικά έργα της Κυπριακής Cydon Group Limited, που διευθύνεται από την Cyproliaison Limited και είναι εταίρος της Belvedere Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, που είναι με τη σειρά της η εκμισθώτρια εταιρεία του κτηριακού συγκροτήματος και του περιβάλλοντα χώρου στο Λόφο Καστέλι.

Οι τρεις που παρουσιάζονται ως επικεφαλής της Klein Group Ltd (εφεξής, Εταιρείας) είναι οι Dan Marom, Shay Brosh και Moses Luna. Σύμβουλος στρατηγικής διαχείρισης είναι ο Dr. Dan Marom, ακαδημαϊκός ερευνητής με ειδίκευση στις χρηματοπιστωτικές τεχνολογίες (FinTech). Επίσης, σύμφωνα με την προσωπική του ιστοσελίδα, είναι σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η συνεργασία του με το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Βασίλη Διγαλάκη, απ’το 2015 μέχρι το 2017, περιγράφονται εδώ και εδώ. Ο Shay Brosh δηλώνεται ως διεθνούς εμβέλειας κτηματομεσίτης και επιχειρηματίας και μέλος της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ. Δεν βρέθηκε άλλο βιογραφικό του στο διαδίκτυο. Ο Moses Luna, διευθυντής και υπεύθυνος επιχειρήσεων από το 1989, φαίνεται ως ο διαχειριστής των Ελληνικών περιουσιακών στοιχείων του Ομίλου.

Τα υπόλοιπα προβεβλημένα στελέχη είναι τα εξής:

Λογιστής και οικονομολόγος της Εταιρείας είναι ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Κρήτης, Παντελής Πετσετάκης. Υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη (κατετάγη 52ος) και είναι αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΧ – ως ιδιώτης.

Υπεύθυνη για την αρχιτεκτονική και το σχεδιασμό εσωτερικών χώρων φέρεται η Ματθίλντη Σκουλά ενώ εκτιμήτρια και πολιτική μηχανικός, η αδελφή της Ελεάννα. Το αρχιτεκτονικό τους γραφείο στα Χανιά, Νικηφόρου Φωκά 21, εκτός από έδρα της Belvedere Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, έχει αναλάβει την εκπόνηση της αρχιτεκτονικής πρότασης για το ξενοδοχειακό συγκρότημα στο λόφο Καστέλι.

Δικηγόροι εμφανίζονται η Στέλλα Βαλάνη, υποψήφια βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στη Θεσσαλονίκη και αντιπρόεδρος της ΕΥΑΘ και ο Μάριος Νικολιδάκης δικηγόρος στα Χανιά που ειδικεύεται, όπως δηλώνει ο ίδιος, στα δικαιώματα ιδιοκτησίας και διαχείρισης ακινήτων. Προσφάτως είχε γράψει άρθρο στα ΧΝ ασκώντας κριτική στο προτεινόμενο νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός της χωροταξικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας» υποστηρίζοντας ότι αυτό θα έθιγε τα συμφέροντα των επενδυτών του ξενοδοχειακού κλάδου.

Ο Dotan Barak, ορκωτός λογιστής, λειτουργεί ως υπεύθυνος χρηματοδότησης των εν λόγω έργων και έχει ιδρύσει την DBSI, εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

Υπεύθυνη προσωπικού, η Χριστίνα Μουγιολάρη, ήδη διευθύντρια του boutique hotel «Scala di Faro».

Τέλος, εμφανίζεται ως συνεργαζόμενη εταιρεία ακινήτων ο όμιλος εταιρειών Samaras. Εντός του ομίλου βρίσκεται και η εταιρεία pointers.gr, στης οποίας το διοικητικό συμβούλιο είναι, ξανά, ο Dotan Barak.

Το τρίγωνο των δραστηριοτήτων της εταιρείας στα Χανιά, από τον ιστότοπό της.

Στο ίδιο site βρίσκεται επίσης μια ανάλυση των λόγων για τους οποίους αξίζει να επενδύσει κανείς στον τουριστικό κλάδο στην Κρήτη και ιδιαίτερα στα Χανιά. Ανάμεσα σε αυτούς ξεχωρίζουν η απουσία μεταναστών, η ύπαρξη της ΝΑΤΟικής στρατιωτικής βάσης στη Σούδα και το ότι τα κέρδη από τον τουρισμό στην Κρήτη δεν έχουν υποστεί μείωση λόγω των προσφυγικών ροών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter