Ρωσία: Ένοχη για κατοχή ναρκωτικών δήλωσε η Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια Μπρίτνεϊ Γκρίνερ

Ρωσία: Ένοχη για κατοχή ναρκωτικών δήλωσε η Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια Μπρίτνεϊ Γκρίνερ

Η αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια Μπρίτνεϊ Γκρίνερ ομολόγησε την Πέμπτη την ενοχή της για κατηγορίες που αφορούν την κατοχή ναρκωτικών, ενώ συνεχίζεται η δίκη της σε ρωσικό δικαστήριο.

Ειδικότερα, η Γκρίνερ παραδέχτηκε ότι έφερε κάνναβη στη χώρα, αλλά ισχυρίστηκε ότι είχε ετοιμάσει βιαστικά τις αποσκευές της και δεν σκόπευε να παραβεί το νόμο. Η ολυμπιονίκης μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών εάν καταδικαστεί.

Ήταν η δεύτερη εμφάνιση της Γκρίνερ στο δικαστήριο από τότε που ξεκίνησε η δίκη της την περασμένη Παρασκευή. Ένας δικαστής είχε προηγουμένως διατάξει την κράτηση της για την διάρκεια της δίκης, η οποία σύμφωνα με τον δικηγόρο της μπορεί να διαρκέσει έως και δύο μήνες και πιθανότατα θα περιλαμβάνει πολλές ακροάσεις από την εισαγγελία πριν έρθει η σειρά της υπεράσπισης. Νέα ακρόαση έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη.

Η Γκρίνερ συνελήφθη την 17η Φεβρουαρίου -μία εβδομάδα πριν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία- αφού οι αρχές στο Διεθνές Αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο φέρεται να βρήκαν φυσίγγια ατμού που περιείχαν χασισέλαιο στις αποσκευές της.

Η σύζυγος της Γκρίνερ κάλεσε νωρίτερα τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να κάνει «ό,τι είναι απαραίτητο» για να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή της. Αξιωματούχοι της ρωσικής κυβέρνησης έχουν προειδοποιήσει τις ΗΠΑ να μην «κάνουν θόρυβο δημοσίως για την υπόθεση».

Πηγή: AFP, Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter