Ρωσία: Ο Πριγκόζιν σκοτώθηκε σε πτώση αεροπλάνου

Ρωσία: Ο Πριγκόζιν σκοτώθηκε σε πτώση αεροπλάνου

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους βόρεια της Μόσχας – με τη ρωσική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να λέει ότι ο Γεβγένι Πριγκόζιν ήταν στη λίστα επιβατών.

Επτά επιβάτες και τρία μέλη του πληρώματος επέβαιναν στο αεροσκάφος Embraer, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο από τη Μόσχα στην Αγία Πετρούπολη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το αεροσκάφος λέγεται ότι συνετρίβη στην περιοχή Τβερ, βόρεια της Μόσχας.

Ο Πριγκόζιν, ο οποίος πιστεύεται ότι επέβαινε στην πτήση, πριν δύο μέρες εμφανίστηκε με δημόσια με βίντεο πρώτη φορά μετά τη ματαιωμένη ανταρσία του Ιουνίου.

Ο αρχηγός των μισθοφόρων της Wagner – που είχε καταφύγει στη Λευκορωσία μετά τη σύγκρουσή του στη Μόσχα – δημοσίευσε πλάνα του να μιλάει φορώντας καμουφλάζ και κρατώντας ένα τουφέκι.

Ο Πριγκόζιν φαινόταν να βρίσκεται στην Αφρική. Στο βίντεο μίλησε επίσης για τη Ρωσία που έκανε την ήπειρο «ελεύθερη».

Κάποτε στενός έμπιστος του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Πριγκόζιν είχε συχνά επικρίνει σε δημόσιες ομιλίες τους υπουργούς Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και τον ανώτατο στρατηγό Βαλέρι Γκερασίμοφ για τον χειρισμό τους στην εισβολή στην Ουκρανία.

Μετά την ανταρσία του Ιουνίου, οι μισθοφόροι του υποχώρησαν αφού ο Λευκορώσος ηγέτης Αλεξάντερ Λουκασένκο βοήθησε να γίνει μια «συμφωνία», η οποία υποτίθεται ότι θα έβλεπε τον επιχειρηματία να μετακομίσει στη συμμαχική με τη Ρωσία χώρα και τις δυνάμεις του να απορροφηθούν από τον στρατό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter