Ρωσία: «Ως και 300» Ουκρανοί στρατιώτες νεκροί – Καταστράφηκαν Leopard και τεθωρακισμένα

Ρωσία: «Ως και 300» Ουκρανοί στρατιώτες νεκροί – Καταστράφηκαν Leopard και τεθωρακισμένα

O ρωσικός στρατός απώθησε ουκρανικές δυνάμεις που προσπαθούσαν να προελάσουν στις περιφέρειες Ζαπορίζια και Ντανιέτσκ καταφέρνοντάς τους βαριές απώλειες, ανακοίνωσε χθες Σάββατο το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

«Οι συνολικές απώλειες των ουκρανικών δυνάμεων στις προαναφερθείσες περιοχές μέσα σε μια μέρα έφθασαν ως και τους 300 στρατιώτες, τα 9 άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων 4 Leopard, και τα 11 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων 4 αμερικανικών Bradley» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Κονασένκοφ, προσθέτοντας πως καταστράφηκε επίσης αυτοκινούμενο πυροβόλο CAESAr.

Οι πληροφορίες αυτές είναι αδύνατο να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Οι ουκρανικές δυνάμεις, που έχουν αρχίσει την πολυαναμενόμενη αντεπίθεσή τους, προσπάθησαν να προελάσουν κοντά στην πόλη Ορνίχιβ και στα σύνορα των περιφερειών Ζαπορίζια και Ντανιέτσκ, νότια του χωριού Βελίκα Νοβοσίλκα, πρόσθεσε.

«Όλες οι επιθέσεις του εχθρού απωθήθηκαν», πρόσθεσε διαβεβαιώνοντας πως χτυπήθηκαν από το ρωσικό πυροβολικό δυο ουκρανικοί σχηματισμοί.

Το Κίεβο και οι σύμμαχοί του στη Δύση κατηγορούν συχνά το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας πως υπερβάλλει για τις ουκρανικές απώλειες και υποβαθμίζει τις ρωσικές.

Συνετρίβη drone

Τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος συνετρίβη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο χωριό Στρελκόβκα, στην περιφέρεια Καλούγκα της Ρωσίας, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Βλαντίσλαφ Σάψα, μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Κατά τις «πρώτες πληροφορίες», δεν υπήρξαν «θύματα», ανέφερε.

Η περιφέρεια Καλούγκα γειτονεύει προς βορρά με αυτήν της Μόσχας.

Στο μεταξύ, άδειος εμπορευματικός συρμός εκτροχιάστηκε στη νότια περιφέρεια Μπιέλγκοροντ, που γειτονεύει με την Ουκρανία, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης Βιάτσελαβ Γκλάντκοφ, προσθέτοντας πως η αιτία δεν είναι ακόμη γνωστή.

Και σε αυτή την περίπτωση, «με βάση τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχουν θύματα», σύμφωνα με τον κ. Γκλάντκοφ. Ο εκτροχιασμός έγινε κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Αλεξέεφσκι.

Οι εκρήξεις και οι επιθέσεις σε αυτή την τελευταία περιφέρεια της Ρωσίας είναι καθημερινές το τελευταίο διάστημα, με τις αρχές να κατηγορούν είτε τον ουκρανικό στρατό, είτε δολιοφθορείς προσκείμενους στο Κίεβο.

Οι ουκρανικές αρχές δεν αναλαμβάνουν σχεδόν ποτέ την ευθύνη για επιθέσεις στη Ρωσία ή τομείς της Ουκρανίας που έχουν κυριεύσει τα ρωσικά στρατεύματα, που εισέβαλαν στο έδαφός τους τον Φεβρουάριο του 2022.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter