Ρωσία: Σε σιλό εκτόξευσης υπερηχητικός πύραυλος που μπορεί να εξοπλιστεί με πυρηνική κεφαλή (Videos)

Ρωσία: Σε σιλό εκτόξευσης υπερηχητικός πύραυλος που μπορεί να εξοπλιστεί με πυρηνική κεφαλή (Videos)

Οι δυνάμεις πυραύλων της Ρωσίας φόρτωσαν έναν υπερηχητικό, διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο ικανό να εξοπλιστεί με πυρηνικά, τύπου «Avangard», σε σιλό εκτόξευσης στη νότια Ρωσία, σύμφωνα με τηλεοπτικό κανάλι του υπουργείου Άμυνας, πληροφορία που μεταδόθηκε την Πέμπτη.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την απόκτηση το υπερηχητικό όχημα ολίσθησης Avangard το 2018, λέγοντας ότι ήταν μια απάντηση στην αμερικανική ανάπτυξη μιας νέας γενιάς όπλων και ενός αμερικανικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας που θα μπορούσε να πλήξει τη Ρωσία.

Το τηλεοπτικό κανάλι «Zvezda» που ανήκει στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδειξε έναν βαλλιστικό πύραυλο να μεταφέρεται σε σιλό εκτόξευσης, να ανυψώνεται αργά σε κάθετη θέση και στη συνέχεια να χαμηλώνει σε έναν άξονα στην περιοχή Όρενμπουργκ κοντά στο Καζακστάν. Η Ρωσία εγκατέστησε τον πρώτο της πύραυλο εξοπλισμένο με Avangard το 2019 στις ίδιες εγκαταστάσεις του Όρενμπουργκ.

Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, μακράν οι μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις, έχουν εκφράσει τη λύπη τους για τη σταθερή αποσύνθεση των συνθηκών ελέγχου των εξοπλισμών που προσπαθούσαν να επιβραδύνουν την κούρσα εξοπλισμών του Ψυχρού Πολέμου και να μειώσουν τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου.

Αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία και η Κίνα αναπτύσσουν μια σειρά από νέα οπλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων υπερηχητικών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν την Κίνα ως τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή τους και τη Ρωσία ως τη μεγαλύτερη απειλή. Η Ρωσία πιστεύει ότι η μεταψυχροπολεμική κυριαρχία των Ηνωμένων Πολιτειών καταρρέει και ότι η Ουάσιγκτον εδώ και χρόνια σπέρνει το χάος σε ολόκληρο τον πλανήτη, αγνοώντας τα συμφέροντα άλλων δυνάμεων.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: «Αστερίσκο» βάζει ο Πούτιν σε συνθήκη που απαγορεύει τις πυρηνικές εκρήξεις – Ποιο νόμο ανακαλεί

Πούτιν: Ενισχύεται η στρατιωτική συνεργασία με την Κίνα

Ουκρανία: Δύο εκρήξεις ακούστηκαν στο κέντρο του Κιέβου

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter