Ρωσία: Χαρακτηρίζει «τρομοκράτες» και «εξτρεμιστές» τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+

Ρωσία: Χαρακτηρίζει «τρομοκράτες» και «εξτρεμιστές» τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+

Στον κατάλογο των εξτρεμιστικών και τρομοκρατικών οργανώσεων πρόσθεσε η Ρωσία το κίνημα LGBTQ+, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS την Παρασκευή.

Η σχετική λίστα συντάσσεται από μια υπηρεσία που ονομάζεται «Rosfinmonitoring» και έχει την εξουσία να δεσμεύει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των ατόμων που περιλαμβάνονται σε αυτή.

Το εύρος τους κυμαίνεται από την Αλ Κάιντα μέχρι τον αμερικανικό τεχνολογικό «κολοσσό» Meta και τους συνεργάτες του εκλιπόντος ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

Η κίνηση αυτή συνάδει με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ρωσίας τον περασμένο Νοέμβριο, σύμφωνα με την οποία οι ακτιβιστές υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ θα πρέπει να χαρακτηρίζονται ως εξτρεμιστές, μια κίνηση που δημιούργησε φόβους στους εκπροσώπους του κινήματος, ότι θα οδηγήσει σε συλλήψεις και διώξεις.

Η νέα καταχώρηση αναφέρεται «στο διεθνές κίνημα ΛΟΑΤΚΙ+ και τις δομικές του μονάδες», ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Σημειώνεται, ότι στο πλαίσιο της στροφής υπό τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν προς αυτό που ο ίδιος παρουσιάζει ως οικογενειακές αξίες που έρχονται σε αντίθεση με τις παρακμιακές συμπεριφορές της Δύσης, η Ρωσία έχει αυστηροποιήσει τους περιορισμούς όσον αφορά την έκφραση του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου κατά την τελευταία δεκαετία.

Μεταξύ άλλων μέτρων, έχει ψηφίσει νόμους που απαγορεύουν την προώθηση «μη παραδοσιακών» σεξουαλικών σχέσεων και απαγόρευσαν τις νομικές ή ιατρικές αλλαγές φύλου.

Διαβάστε επίσης: Η Ρωσία παραδέχτηκε ότι βρίσκεται σε «κατάσταση πολέμου» αλλά… «φταίει η Δύση»

Γερμανία: Πυραυλική ασπίδα ζήτησε ο υπουργός των Ενόπλων Δυνάμεων

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter