Η Ρωσία παραδέχτηκε ότι βρίσκεται σε «κατάσταση πολέμου» αλλά… «φταίει η Δύση»

Η Ρωσία παραδέχτηκε ότι βρίσκεται σε «κατάσταση πολέμου» αλλά… «φταίει η Δύση»
Άνθρωποι περπατούν μπροστά από μια πινακίδα με την εικόνα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και τις λέξεις "Η Δύση δεν χρειάζεται τη Ρωσία, εμείς χρειαζόμαστε τη Ρωσία!" σε έναν δρόμο στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, στις 6 Μαρτίου 2024. (AP Photo, File)

Για πρώτη φορά, η Ρωσία παραδέχεται ότι βρίσκεται «σε κατάσταση πολέμου», σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος κατηγόρησε τη Δύση για τη βοήθειά της προς την Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται, ότι η Μόσχα επέμεινε στο να παρουσιάζει την επίθεση κατά της Ουκρανίας ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» απορρίπτοντας την λέξη «πόλεμος».

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου. Ναι, αυτό ξεκίνησε ως ειδική στρατιωτική επιχείρηση, αλλά από την στιγμή που σχηματίστηκε αυτή η συμμορία, όταν η συλλογική Δύση επενέβη σε όλο αυτό στο πλευρό της Ουκρανίας, για μας, έγινε πόλεμος. Είμαι πεπεισμένος και όλοι πρέπει να το αντιληφθούν», δηλώνει ο Πεσκόφ σε συνέντευξή του στο Argoumenty I Fakty.

Ρωσία Ουκρανία
Πυροσβέστες σβήνουν τη φωτιά σε σιδηροδρομικό σταθμό μετά το χτύπημα των Ρώσων στην Κοσταντινιέβκα, περιοχή Ντονέτσκ, Ουκρανία, Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024. Μια γυναίκα τραυματίστηκε και ένας σιδηροδρομικός σταθμός, καταστήματα και κατοικίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές εν μέσω σφοδρών βομβαρδισμών. (AP Photo/Alex Babenko)

 

Η Μόσχα οφείλει «να απελευθερώσει πλήρως» τις «νέες περιοχές» για να εγγυηθεί την ασφάλεια των ανθρώπων εκεί, τόνισε ο Πεσκόφ, αναφερόμενος στις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας Λουχάνσκ και Ντονέτσκ, και της νότιας Ουκρανίας Ζαπορίζια και Χερσώνα, τις οποίες κατέλαβε μετά την επίθεση που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022, κηρύσσοντας στην συνέχεια την προσάρτησή τους.

Από την πλευρά του, το Κίεβο απαντά ότι η προσάρτηση αποτελεί παράνομη αρπαγή εδαφών και η Ουκρανία δεν θα σταματήσει μέχρι την εκδίωξη όλων των ρωσικών δυνάμεων από τα εδάφη αυτά.

Διαβάστε επίσης:

O Πουτζδεμόν θέλει να γίνει και πάλι πρόεδρος της Καταλονίας

Φρίκη δίχως τέλος στη Γάζα: Drone καταδίωξε και σκότωσε εν ψυχρώ αμάχους – Προσοχή σκληρές εικόνες

Η Μελόνι έκρυψε το κεφάλι της μέσα στο σακάκι και έγινε viral (Video)

Corriere della Sera: «Έλαβε το εγκεφαλικό εμφύτευμα του Μασκ και παίζει σκάκι με τη σκέψη»

Συνελήφθη ο Ρομπίνιο – Θα εκτίσει ποινή 9 ετών για υπόθεση βιασμού

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter