Ρουμανία: Συνελήφθη ύποπτος ως κατάσκοπος για λογαριασμό της Ρωσίας

Ρουμανία: Συνελήφθη ύποπτος ως κατάσκοπος για λογαριασμό της Ρωσίας

Ποινική έρευνα εις βάρος Ρουμάνου πολίτη, ο οποίος κατηγορείται για προδοσία και ότι κατασκόπευε για λογαριασμό της Ρωσίας εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια, ανακοίνωσαν την Παρασκευή 24/5 ότι ξεκίνησαν Ρουμάνοι εισαγγελείς.

Η Υπηρεσία Ερευνών κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Τρομοκρατίας (DIICOT) της Ρουμανίας ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο ύποπτος παρακολουθούσε εθνικές ή ΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοντά στην πόλη Τούλτσεα της νοτιοανατολικής Ρουμανίας–κοντά στο σύνορο με την Ουκρανία–από την αρχή του 2022.

Ο ύποπτος «συνέλεγε στρατιωτικές πληροφορίες και έβγαζε φωτογραφίες στρατωτικού εξοπλισμού, ενώ παρακολουθούσε τις κινήσεις του προσωπικού στη συνοριακή περιοχή με την Ουκρανία, υλικό το οποίο στη συνέχεια έστελνε σε διπλωμάτες της ρωσικής πρεσβείας στο Βουκουρέστι», αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι εισαγγελείς πρόσθεσαν ότι δικαστήριο της Ρουμανίας έχει εγκρίνει τη σύλληψη του υπόπτου και την κράτησή του για 30 μέρες μέχρι να ολοκληρωθεί η ποινική έρευνα.

Η σύλληψη είναι η πρώτη του είδους στη Ρουμανία, κόμβο δυτικών στρατιωτικών και ανθρωπιστικών προμηθειών προς την Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή στη χώρα.

Η ρωσική πρεσβεία στο Βουκουρέστι δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα σχολιασμού που εστάλη με email.

Η Ρουμανία, μέλος του ΝΑΤΟ από το 2004, μοιράζεται ένα σύνορο μήκους 650 χιλιομέτρων με την Ουκρανία και θραύσματα από ρωσικά drones που έχουν πέσει επανειλημμένα στο έδαφός της καθώς η Μόσχα εξαπολύει επιθέσεις με στόχο ουκρανικά λιμάνια που βρίσκονται στην απέναντι όχθη του Δούναβη.

Διαβάστε επίσης:

Χάκερ πουλάει usernames και κωδικούς των emails της ΕΛΑΣ για 200 δολάρια στο «σκοτεινό διαδίκτυο» – Το γνώριζε η Αστυνομία;

Πέθανε η Kabosu – Ο θρυλικός σκύλος που έγινε πασίγνωστο meme και μασκότ σε κρυπτονόμισμα (Videos)

Χαλκίδα: «Δρούσαν σαν μαφία, μου είπαν εδώ δεν είμαστε καλά παιδιά» λέει επιχειρηματίας για τους εφοριακούς (Video)

Θρασύς Μητσοτάκης στη Βουλή για ακρίβεια – Καλύπτει τα υπερκέρδη

ABC: «Μ@λ…, η λέξη που ακούς παντού στο Βερολίνο – Ελληνική κόλαση περιμένει τη Ρεάλ»

«Τελειώνουν» την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν; Ο Μακρόν θέλει τον Ντράγκι και… το δείχνει!

«Βόμβες» Μυτιληναίου: Διέσυρε φον ντερ Λάιεν και Μητσοτάκη – «Η χρηματιστηριακή ευφορία δεν είναι συνολική οικονομική ανάπτυξη» (Video)

Χαλκίδα: Η προϊσταμένη της ΔΟΥ έκανε «ιδιαίτερα μαθήματα» στους συνεργούς της – Οι διάλογοι που την «καίνε»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter