Σε… «απολογία» η Μενδώνη στη Βουλή: Ερώτηση και από τον Νάσο Ηλιόπουλο για την αποκάλυψη του Documento (Video)

Σε… «απολογία» η Μενδώνη στη Βουλή: Ερώτηση και από τον Νάσο Ηλιόπουλο για την αποκάλυψη του Documento (Video)

Προ των ευθυνών της έθεσε τη Λίνα Μενδώνη ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος για πολλαπλές υποθέσεις που αφορούν το υπουργείο Πολιτισμού, μεταξύ των οποίων και για το μεγάλο θέμα που αποκάλυψε το Documento την Κυριακή σχετικά με το σκάνδαλο με τα εισιτήρια στην Ακρόπολη.

Συγκεκριμένα στην ερώτησή του ο Νάσος Ηλιόπουλος κάλεσε την υπουργό Πολιτισμού να δώσει απαντήσεις για την αύξηση του εισιτηρίου και την κατάργηση του χειμερινού μειωμένου εισιτηρίου, την κατάργηση του ενιαίου εισιτηρίου, τις ιδιωτικές ξεναγήσεις στην Ακρόπολη. «Χθες υπήρξαν και καταγγελίες για παράτυπα εισιτήρια από πρακτορεία, αυτές οι καταγγελίες δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα Documento. Οι καταγγελίες έχουν γίνει από τους αρχαιοφύλακες, από τους οποίους έχει ενημερωθεί η ηγεσία του υπουργείου και δεν έχει γίνει τίποτα», ανέφερε στην ερώτησή του ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Διαβάστε επίσης: Με την πλάτη στον τοίχο η Μενδώνη μετά τις αποκαλύψεις του Documento για τα πλαστά εισιτήρια στην Ακρόπολη – Στη Βουλή το σκάνδαλο

Η Λίνα Μενδώνη απάντησε ειρωνικά ότι τον ευχαριστεί για την ερώτηση γιατί έτσι της δίνεται η ευκαιρία να απαντήσει στις δήθεν «ανακρίβειες» που ακούγονται για το δικαίωμα εισόδου στα μνημεία της χώρας.

Σχετικά με το δημοσίευμα του Documento, η υπουργός Πολιτισμού έκανε ειδική αναφορά παραποιώντας φυσικά την ουσία του ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Χρυσούλας Παπαϊωάννου: ««Ως προς την αναφορά σας στο χθεσινό δημοσίευμα, σας ενημερώνω, το λέει και το ίδιο το δημοσίευμα, ότι όλες οι περιπτώσεις που καταγγέλθηκαν έχουν παραπεμφθεί στην εισαγγελία. Τα δε έσοδα στην Ακρόπολη με τις αναβαθμίσεις του τελευταίου έτους στο σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου –καθιερώθηκε το 2018 αλλά εν τω μεταξύ, η τεχνολογία προχωρεί και προχωρεί και για τους καλούς και για τους κακούς– αναβαθμίσαμε όλες τις υπηρεσίες του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και τα έσοδα της Ακρόπολης συνεχώς αυξάνονται. Τα 46 εκατομμύρια του 2022 έχουν φτάσει 60 εκατομμύρια το 2023. Με την εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου του ΟΔΑΠ, από το 2025 οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους επισκέπτες βελτιώνονται σημαντικά, αυτό μας ενδιαφέρει. Παράλληλα, η νέα τιμολογιακή πολιτική, όσο και αν δε θέλετε να το βλέπετε, εξυπηρετεί συγχρόνως τον κοινωνικό χαρακτήρα του πολιτιστικού αγαθού και την αύξηση των εσόδων του Οργανισμού με έναν αποκλειστικό στόχο: την επανεπένδυσή του σε έργα και δράσεις πολιτισμού. Εάν θέλετε να το καταλάβετε, θα το καταλάβετε. Οι αριθμοί είναι εδώ και μιλούν», ανέφερε η κ. Μενδώνη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter