Σε επιφυλακή ΕΥΠ και ΕΛ.ΑΣ εξαιτίας της σύγκρουσης στη Γάζα

Σε επιφυλακή ΕΥΠ και ΕΛ.ΑΣ εξαιτίας της σύγκρουσης στη Γάζα
Επιβάτες, οι περισσότεροι Ισραηλινοί, περιμένουν στην ουρά στο Ελ. Βενιζέλος για να ταξιδέψουν στο Τελ Αβίβ (AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Αυξάνονται κατακόρυφα τα μέτρα που λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία και η ΕΥΠ για να προλάβει ακραίες αντιδράσεις σε ελληνικό έδαφος, μετά τα γεγονότα στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας.

Οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας συνεργάζονται με αντίστοιχες ευρωπαϊκές καθώς σε πολλές χώρες έχουν αυξηθεί οι ανησυχίες ότι ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή μπορεί να ξεπεράσει τα σύνορα με βίαιες ενέργειας σε ξένα εδάφη.

Από την ΕΛ.ΑΣ. έχουν διπλασιαστεί τα μέτρα ασφαλείας στην πρεσβεία του Ισραήλ, ενώ έχει ανέβει ο βαθμός επικινδυνότητας και έχουν τοποθετηθεί αντίστοιχα εμφανείς και μη εμφανείς δυνάμεις σε στόχους ισραηλινών συμφερόντων, αλλά και σημεία συγκέντρωσης Παλαιστινίων.

Την ίδια στιγμή, αυξημένη είναι η προσοχή στα αεροδρόμια και σε όλες τις πύλες εισόδου και τα σύνορα της χώρας, για τον ενδελεχή έλεγχο ατόμων που τυχόν θελήσουν να έρθουν αυτή την περίοδο προς τη χώρα μας από τις περιοχές που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπό έλεγχο θα βρίσκονται όσοι Παλαιστίνιοι μένουν στην Ελλάδα, ενώ θα υπάρχει επιτήρηση των Ισραηλινών τουριστών που βρίσκονται στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη ξεκίνησαν να ελέγχονται λογαριασμοί στα social media, καθώς έντονο προβληματισμό προκάλεσε το περασμένο Σάββατο η δημοσίευση βίντεο από δομή μεταναστών στη Σάμο, όπου Παλαιστίνιοι πανηγύριζαν στο άκουσμα της είδησης των βομβαρδισμών της Χαμάς στο Ισραήλ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter