Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στη Μεσσηνία – «Μας άφησαν να καούμε» λέει η Δήμαρχος

Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στη Μεσσηνία – «Μας άφησαν να καούμε» λέει η Δήμαρχος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στη Μεσσηνία.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, Στάθη Αναστασόπουλο η φωτιά κατεβαίνει προς τις περιοχές Δεσύλλα και Δασοχώρι, ενώ ένα άλλο μέτωπο κινήθηκε προς τους Χράνους της Αρκαδίας, μπήκε σε μία χαράδρα και κινείται εκ νέου προς Μεσσηνία».

Όσον αφορά στο πύρινο μέτωπο στην περιοχή Βλαχόπουλο, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «η φωτιά καίει μέσα σε δύσβατο σημείο, όπου υπάρχει συμπαγές δάσος, ενώ εκεί κοντά βρίσκονται οι κοινότητες Κρεμμύδια και Χατζή.»

«Μείναμε μόνο μας»

Η δήμαρχος Οιχαλίας, Γιώτα Γεωργακοπούλου, μίλησε στο Open, καταγγέλλοντας πως έμειναν μόνοι τους: «Δυστυχώς, οι μόνοι που τρέχουν εδώ πέρα είναι οι εθελοντές στα τρακτέρ και 4 οχήματα της πυροσβεστικής ενώ έπρεπε να έχουμε 50 για μια τέτοια φωτιά. Αυτά που γίνονται τώρα δεν θα είχαν συμβεί αν είχαμε εναέρια μέσα από το πρωί…. Δεν υπήρξε πρόληψη για να μη συμβεί αναζωπύρωση. Οι μόνοι που παλεύουν εδώ είναι οι εθελοντές, τα πυροσβεστικά των Δήμων και 4 πυροσβεστικά Καλαμάτας και Μελιγαλά. Δηλαδή μηδέν, τίποτα. Μας αφήσανε να καούμε!».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, και στα δύο σημεία επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Τσουκαλάς δήλωσε πως το μέτωπο της φωτιάς στη Μεσσηνία αυτή τη στιγμή έχει κατεύθυνση προς Αρκαδία, χωρίς να απειλούνται οικισμοί. Σημειώνεται πως οι φλόγες κινούνται παράλληλα προς τον αυτοκινητόδρομο, ο οποίος σε εκείνο το σημείο παραμένει κλειστός.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter