Σε τριτοκοσμική αθλιότητα στέλνει ο Μητσοτάκης το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Σε τριτοκοσμική αθλιότητα στέλνει ο Μητσοτάκης το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Τρεις ειδήσεις την ίδια μέρα, ανάμεσα σε πολλές άλλες ανάλογες τις προηγούμενες μέρες:

1. Στο Καστελόριζο τραυματίστηκε 4χρονο κοριτσάκι και αναγκάστηκαν να το μεταφέρουν στην Τουρκία

2. Στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, στην Κρήτη, σταμάτησαν τα τακτικά και τα απογευματινά ιατρεία. Πριν λίγο καιρό στο ίδιο νοσοκομείο είχαν σταματήσει τα προγραμματισμένα χειρουργεία.

3. Σταμάτησαν τα τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο Εδεσσας

Να πούμε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας «καταρρέει» είναι ευφημισμός. Εχει καταρρεύσει, έχει διαλυθεί, είναι ερείπια. Καθημερινά οι ειδήσεις το επιβεβαιώνουν. Δεν υπάρχει ούτε ένα νοσοκομείο χωρίς προβλήματα. Ασθενείς υποφέρουν ψάχνοντας έναν γιατρό, έναν νοσηλευτή, μια διακομιδή με το ΕΚΑΒ.

Μόλις χθες, κατόπιν εορτής και αφού οι ντροπιαστικές εικόνες απο το Αγία Ολγα είχαν προκαλέσει σάλο, το υπουργείο Υγείας, που τα τελευταία χρόνια δεν ενδιαφέρθηκε για την κατάσταση του νοσοκομείου, καρατόμησε τον διοικητή. Ομως εικόνες παρόμοιες με αυτές του Αγία Ολγα υπάρχουν σε πολλά άλλα νοσοκομεία της χώρας που έχουν αφεθεί στη μοίρα τους.

Παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για ενίσχυση του ΕΣΥ βλέπουμε συνεχώς την παράδοσή τους στους ιδιώτες. Ας θυμηθούμε τι έλεγε πριν τις εκλογές:

Ομως όπως αποκάλυψε το Documento, αυτές τις μέρες το υπουργείο Υγείας μεταφέρει στον ιδιωτικό τομέα τρεις σημαντικές υπηρεσίες του ΕΣΥ: Τον έλεγχο δαπανών του ΕΟΠΥΥ, μέρος του ΕΚΑΒ και τακτικά χειρουργεία.

Το θέμα της Δημόσιας Υγείας είναι πολύ σημαντικό για την κοινωνία. Από τη δημιουργία του ΕΣΥ το 1983 έχουν περάσει ήδη 40 χρόνια. Εμπειρία υπάρχει, γιατροί υπάρχουν αλλά δεν προσλαμβάνονται, σε αριθμό υγειονομικών ανά χίλιους κάτοικους είμαστε στις τελευταίες θέσεις του ΟΟΣΑ μαζί με τριτοκοσμικές χώρες.

Αυτά δεν είναι τυχαία, είναι πολιτική. Στέλνουν την Ελλάδα στον τρίτο κόσμο συνειδητά. Επειδή μέλημα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να θησαυρίζουν οι ιδιωτικές εταιρείες της υγείας. Αν πεθαίνουν οι φτωχοί Ελληνες χωρίς γιατρό, ιατρείο ή χειρουργείο δεν την αφορά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter