Σεισμοί Τουρκία – Συρία: Νεκρό εντοπίστηκε το ζευγάρι των Ελλήνων στην Αντιόχεια

Σεισμοί Τουρκία – Συρία: Νεκρό εντοπίστηκε το ζευγάρι των Ελλήνων στην Αντιόχεια

Νεκρό εντοπίστηκε το ζευγάρι των Ελλήνων που αναζητούνταν στην Αντιόχεια, έπειτα από την πολύωρη επιχείρηση διάσωσης με το τέλος να γράφεται κάτω από τα συντρίμμια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι διασώστες εντόπισαν τον 65χρονο, κάτω από τα συντρίμμια ενώ έχει εντοπιστεί και η γυναίκα του που επίσης είναι νεκρή. Το ζευγάρι φαίνεται να αναγνώρισε ο γαμπρός τους.

Νωρίτερα, οι επιχειρήσεις της ελληνικής ΕΜΑΚ και των τουρκικών Αρχών για τον εντοπισμό του ζευγαριού Ελλήνων ομογενών σταμάτησαν μετά τις 16:30 της Παρασκευής δίχως να εντοπίζεται ο 65χρονος και η 62χρονη σύζυγός του. Oι έρευνες ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής μετά από κατ’ εξαίρεση αίτημα της ΕΜΑΚ για επιχείρηση στο εξαώροφο κτίριο στο οποίο διέμενε το ζευγάρι.

«Θέλουμε έστω να βρούμε τις σορούς τους»

Νωρίτερα, η κόρη του ζευγαριού των Ελλήνων είχε μιλήσει στην εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος», εκφράζοντας την αγωνία της για την τύχη των γονιών της.

«Όταν έγινε ο σεισμός ήρθαμε από την Κωνσταντινούπολη στην Αντιόχεια και ζητούσαμε από τους διασώστες από τη Δευτέρα να έρθουν να τους αναζητήσουν. Το διαμέρισμά τους ήταν σε 6οροφο κτίριο που γκρεμίστηκε. Οι γονείς μου έμειναν στον 5ο όροφο. Θα μπορούσαν να τους σώσουν εάν έρχονταν τις πρώτες 24 ώρες, ωστόσο δεν ήρθε κανείς στο σημείο. ‘’Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε’’ είπαν ψάχνουμε σε σημεία όπου ακούγονται φωνές», είπε.

«Η αδερφή μου μένει στο Ντουμπάι, κάλεσε το προξενείο, τα κανάλια, καλέσαμε όλους όσους μπορούσαμε», σημειώνει.

Σε ερώτηση εάν κάλεσαν την ελληνική πρεσβεία, απαντά πως δεν κάλεσαν την πρεσβεία στην Κωνσταντινούπολη αλλά η αδερφή της κάλεσε την ελληνική πρεσβεία στο Ντουμπάι.

Η γυναίκα έκανε ό,τι μπορούσε για να κινητοποιήσει τις Αρχές, αναρτήσεις στα social media, τηλεφωνήματα. «Θέλουμε έστω να βρούμε τις σορούς τους», λέει συγκλονίζοντας.

O ανιψιός των αγνοουμένων, Μπασέλ Μενουνέ, ζήτησε κι αυτός να συνεχιστούν οι έρευνες στην πολυκατοικία, όπου διέμεναν οι συγγενείς του. Ο ανιψιός των αγνοουμένων υποστήριξε, μιλώντας στην ΕΡΤ ότι μέχρι και χθες, Πέμπτη, ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια της ίδιας πολυκατοικίας ένας γείτονάς τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter