Σεισμοί Τουρκία – Συρία: Ξεπέρασαν τις 50.000 οι νεκροί

Σεισμοί Τουρκία – Συρία: Ξεπέρασαν τις 50.000 οι νεκροί

Τον μακάβριο αριθμό των 50.000 νεκρών ξεπέρασε ο τραγικός απολογισμός των καταστροφικών σεισμών της 6ης Φεβρουαρίου σε Συρία και Τουρκία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών (AFAD), οι νεκροί στην Τουρκία λόγω των σεισμών ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 44.218. Στη Συρία, οι νεκροί σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό είναι 5.914, κάτι που σημαίνει ότι και στις δύο χώρες μαζί τα θύματα ξεπερνούν τις 50.000.

Την ίδια στιγμή, η Άγκυρα εξέδωσε κανονισμούς ανοικοδόμησης για τις περιοχές που επλήγησαν από σεισμούς αυτό τον μήνα για να δώσει τη δυνατότητα σε εταιρίες ή φιλανθρωπικούς οργανισμούς να βοηθήσουν στο επιτακτικό έργο της οικοδόμησης νέων κατοικιών για τα εκατομμύρια ανθρώπους που χρειάζονται στέγη μετά τους καταστροφικούς σεισμούς.

Με βάση τους νέους κανονισμούς, ιδιώτες, φορείς και οργανισμοί θα μπορούν να κατασκευάζουν κατοικίες και χώρους εργασίας που θα μπορούν να προσφέρουν ως δωρεά στο υπουργείο αστικοποίησης και εκείνα τα ακίνητα θα δοθούν στη συνέχεια σε αυτούς που έχουν ανάγκη, σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως. Εκτιμήσεις των αρμόδιων αρχών αναφέρουν ότι πάνω από 160.000 κτίρια, με 520.000 διαμερίσματα, κατέρρευσαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές στην Τουρκία στους πρόσφατους σεισμούς.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Μουράτ Κουρούμ δήλωσε στο Twitter ότι πραγματοποιούνται εργασίες στις πόλεις Νουρνταγί και Ισλαχιγιέ στην επαρχία Γκαζιαντέπ, όπου η κυβέρνηση σχεδιάζει να χτίσει αρχικά 855 σπίτια.

Πηγή: Reuters

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στην Τουρκία: Σταματούν οι επιχειρήσεις διάσωσης – Πάνω από 41.000 οι νεκροί

Τουρκία-σεισμός: Ξεπέρασαν τις 46.000 οι νεκροί

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter