Σφοδρή αντιπαράθεση Βορίδη-Ανδρουλάκη για σκάνδαλο υποκλοπών: «Κουτσομπόλα…» – «Σε λίγο θα μας πείτε να σας ζητήσουμε συγγνώμη»

Σφοδρή αντιπαράθεση Βορίδη-Ανδρουλάκη για σκάνδαλο υποκλοπών: «Κουτσομπόλα…» – «Σε λίγο θα μας πείτε να σας ζητήσουμε συγγνώμη»

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του αντ΄ αυτού του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Βουλής, ανταλλάσσοντας ειρωνείες και κατηγορίες με φόντο τις εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Συγκεκριμένα, το θύμα του παρακρατικού μηχανισμού του Μαξίμου με τις περίεργες νομικές πρωτοβουλίες κατά των ωτακουστών του κάλεσε με δηκτικό τρόπο την πλειοψηφία να διευκρινίσει ποιο υψηλά ιστάμενο πολιτικό στέλεχος κρύβεται πίσω από την αποστολή 11 μολυσμένων sms προς ισάριθμα πρόσωπα τον Ιανουάριο του 2021.

Με βάση το εορτολόγιο, τόνισε πως αυτό «μας οδηγεί στον Θανάση, τον Αντώνη, τον Φώτη ή τον Γρηγόρη» και συμπλήρωσε πως «έχει ενδιαφέρον να σκεφτούμε ποιος μπορεί να είναι πίσω από την αποστολή αυτών των μηνυμάτων για να καταλάβουμε την αγωνία σας να τα βρείτε με τον ακροδεξιό Βελόπουλο και να αλώσετε την ΑΔΑΕ».

Προηγουμένως, ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε στηλιτεύσει την επίθεση του πρωθυπουργού κατά του Χρήστου Ράμμου και της ΑΔΑΕ, λέγοντας πως αντί να «μαζέψει» ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Άδωνη Γεωργιάδη και του λοιπούς βουλευτές του, ήρθε χθες στην Ολομέλεια νομιμοποίησε με τον λόγο του αυτές τις επιθέσεις.

Αμέσως μετά, ο Μάκης Βορίδης ζήτησε και πήρε τον λόγο, κάλεσε τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ να διευκρινίσει ποιο κυβερνητικό στέλεχος ή βουλευτής τον κάλεσε στο τηλέφωνο και τον απείλησε, ενώ στη συνέχεια έψεξε τον Ν. Ανδρουλάκη για εργαλειοποίηση της συγκεκριμένης ανεξάρτητης Αρχής. «Μετατρέψατε την Αρχή σε πεδίο πολιτικό συσχετισμών» είπε και συνέχισε λέγοντας πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παραβίασε την ελευθερογνωμία και την ανεξαρτησία των μελών της ΑΔΑΕ.

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να περιγράψει ως κουτσομπολιά τις τελευταίες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για το σκάνδαλο, οι οποίες έρχονται από φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση Μέσα. «Μεγαλύτερη “κουτσομπόλα” απ΄αυτά που ακούσαμε προηγουμένως δεν έχω ακούσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία, ο κ. Ανδρουλάκης ανταπάντησε, επισημαίνοντας ειρωνικά πως σε λίγο η κυβέρνηση θα του πει να ζητήσει και συγγνώμη. «Το θράσος μετατρέπεται σε επάγγελμα» είπε προς τον υπουργό και υπογράμμισε πως δεν μπορούν να θεωρούνται κουτσομπολιά όσα έχουν δημοσιεύσει έγκριτοι δημοσιογράφοι, αλλά και ο διεθνής Τύπος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter