ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS: Βούλευμα δείχνει Αδωνη και Λοβέρδο – στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville

ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS: Βούλευμα δείχνει Αδωνη και Λοβέρδο – στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville

Η δικαστική απόφαση που απαλλάσσει τον Ν. Μανιαδάκη για νομικούς λόγους αποδέχεται ενδείξεις ενοχής για τον ίδιο και τους δύο πολιτικούς.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΗΣ «ΛΙΣΤΑΣ»

Κάνουν τα πάντα για να γλιτώσει ο Πέτσας

Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας αποφεύγουν να παραδώσουν στοιχεία ως οφείλουν

ΣΧΟΛΕΙΑ/ΚΕΡΑΜΕΩΣ Πανδημία «λουκέτων» και συγχωνεύσεων

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ Κερδοσκοπία των αγορών, αυτοπαγίδευση της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ  Σάλπισμα διεύρυνσης στον δρόμο προς το συνέδριο

ΚΙΝΑΛ Η μάχη των έξι και το γαϊτανάκι της προοδευτικής διακυβέρνησης

ΑΚΡΙΒΕΙΑ Αγριος χειμώνας, ανυπεράσπιστη κοινωνία

ΚΥΚΛΩΜΑ Κλοπή εκατομμυρίων από τον ΔΕΔΔΗΕ  και οι αρμόδιοι σφυρίζουν

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ θα πληρώσει 11,2 εκ ευρώ για αθέμιτες πρακτικές

ΛΙΒΑΝΟΣ Σειρήνες εμφυλίου

ΠΑΙΔΙΑ ΣΚΛΑΒΟΙ  Θύματα της πανδημίας και της φτώχειας

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Τα ΛΟΑΤΚΙ στη λαιμητόμο του συντηρητισμού

ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ Έγινε… πρώην προπονητής της εθνικής Μπάσκετ και του Ηρακλή σε μία μέρα!

 ΠΑΟΚ Χλομιάζει το όνειρο του… 2026 για τη Νέα Τούμπα

Tο docVille 

Squid Game – Το απόλυτο χιτ του Netfix στο «μικροσκόπιο» του Docville την Κυριακή με το Documento

Το Docville κάνει φύλλο και φτερό τη μεγαλύτερη επιτυχία του Netflix. Η καθηγήτρια στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ Λίζα Τσαλίκη γράφει για την ενοχοποίηση της ποπ κουλτούρας, τη ρητορική του κινδύνου για τα παιδιά και το «κορεάτικο κύμα» στην ψυχαγωγία που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα του. Ο σύμβουλος ψυχικής υγείας Ιωάννης Νίκου καταθέτει τις σκέψεις του για την ψυχολογία των ταινιών τρόμου και την παιδική στοχαστικότητα που εκπλήσσει.

Η βόσνια σκηνοθέτρια Τζασμίλα Ζμπάνιτς σε συνέντευξη της στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη αναφέρεται στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα το καλοκαίρι του 1995 που ήταν το κίνητρο για να φτιάξει το «Κβο Βάντις Άιντα;» μια ταινία που βραβεύτηκε σε αμέτρητα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ κι αποτελεί ένα μείζον έργο τέχνης με ιστορική αξία.

Ο θεατρικός συγγραφέας Άκης Δήμου μιλάει στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για τη μουσικοθεατρική παράσταση «Κάποτε στον Βόσπορο», για τη σκιά που ρίχνει η Ιστορία στην καθημερινότητα των ανθρώπων και για τη μεγάλη ιδέα που έχει το καθεστώς για τον εαυτό του.

Η φωτογράφος Τατιάνα Μαυρομάτη και η εικαστικός και σκηνοθέτρια Λώρα Μαραγκουδάκη μιλούν για την έκθεση φωτογραφίας «Sunday women» στην γκαλερί Κάμιρος. Πρωταγωνίστριες οι «αφανείς» γυναίκες από τη Γεωργία οι οποίες εργάζονται εσωτερικές ως φροντίστριες ή καθαρίστριες. Ποιες είναι οι εμπειρίες τους και ποιους αποκλεισμούς υφίστανται από την ελληνική κοινωνία;

Η Αφροδίτη Ερμίδη συνομιλεί με τους συλλέκτες έργων τέχνης Γιώργο Γαϊτανάρη και Ιώ Ντόλκα με αφορμή την έκθεση με τίτλο «Απεικονίσεις & αναπαραστάσεις του ελληνόφωνου κόσμου – Από τον 18ο στον 21ο αιώνα» που παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Ο ελληνικός κόσμος την εποχή της οθωμανοκρατίας και του αγώνα της ανεξαρτησίας.

Ο πολεοδόμος Άρης Καλαντίδης γράφει με αφορμή τον Μεγάλο Περίπατο. Ο Δήμος της Αθήνας επέλεξε να παρακάμψει όλεςτις θεσμικές προβλέψεις που προστατεύουν τη διαφάνεια και τη λογοδοσία: το δημοτικό συμβούλιο, τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και τη δημόσια διαβούλευση.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίων Χάρης Αθανασιάδης γράφει για τον «αφανή» στην εθνική μας αφήγηση πρώτο εκλεγμένο πρωθυπουργό Ιωάννη Κωλέττη.

Η ειδική έκδοση για την ψυχική υγεία στην εποχή του covid

Και –στην έκδοση των 4,5 ευρώ στην Αττική- μια σημαντική προσφορά! Δύο βιβλία στην τιμή του ενός: Για το «Όχι», την Κατοχή και την Αντίσταση και την Οκτωβριανή Επανάσταση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter