Σκάνδαλο υποκλοπών – Σοβαρή καταγγελία Καστανίδη: «Ποιους προστατεύετε;» (Video)

Σκάνδαλο υποκλοπών – Σοβαρή καταγγελία Καστανίδη: «Ποιους προστατεύετε;» (Video)

«Σφυροκόπησε» στη Βουλή την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την υπόθεση των υποκλοπών ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης. Χαρακτήρισε «θεσμική αστοχία» τη σύνολη σύλληψη του νομοσχεδίου για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο αντί να διευκολύνει την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων, τη δυσκολεύει. Ο Χάρης Καστανίδης εξήγησε ότι οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου αποκαλύπτουν ότι πρόθεση της κυβέρνησης της ΝΔ είναι, με κάθε πρακτικό τρόπο και νομικό μέσο, να εμποδίσει τον έλεγχο των αυθαιρεσιών κρατικών υπηρεσιών τώρα και στο μέλλον.

To ΠΑΣΟΚ μέσω του Χάρη Καστανίδη άσκησε σφοδρή κριτική στο νομοσχέδιο επισημαίνοντας ότι η έννοια της εθνικής ασφάλειας χαρακτηρίζεται από ασάφεια με αποτέλεσμα να μην είναι ευδιάκριτα τα όρια εντός των οποίων να λαμβάνονται οι αποφάσεις για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Παράλληλα, ανέδειξε την προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μέσω και των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου, να αφήσει ανέλεγκτη ουσιαστικά την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και να αποδυναμώσει πλήρως την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).

«Βόμβα» Καστανίδη

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Χάρης Καστανίδης αναφέρθηκε: «Δημοσιογράφος βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης προερχόμενος από τα Σκόπια για να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο προς Αθήνα και την ώρα της παραμονής του στο αεροδρόμιο, άνθρωπος με καλυμμένο το πρόσωπο του υφαρπάζει την τσάντα που έχει μέσα κρίσιμες πληροφορίες από την έρευνά του. Αυτή είναι υπεξαγωγή εγγράφων και παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών. Αυτό θα τιμωρηθεί ως πλημμέλημα».

«Ποιους προστατεύετε; Γιατί το περιστατικό που σας περιέγραψα, αν χρειαστεί, θα το διατυπώσω και με ονόματα», είπε ο Χ. Καστανίδης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter