Σκάνδαλο υποκλοπών: Τα SMS «παγίδες» που έλαβαν υπουργοί και δημοσιογράφοι – Πλήρης επιβεβαίωση του Documento

Σκάνδαλο υποκλοπών: Τα SMS «παγίδες» που έλαβαν υπουργοί και δημοσιογράφοι – Πλήρης επιβεβαίωση του Documento

Πλήρη επιβεβαίωση των αποκαλύψεων του Documento για το πολύκροτο σκάνδαλο των υποκλοπών, που φέρει τη «σφραγίδα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, και την παγίδευση υπουργών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων με το παράνομο λογισμικό Predator, αποτελεί δημοσίευμα του Inside Story, μετά και την ανακοίνωση εκ μέρους της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ότι εντόπισε πάνω από 350 μηνύματα SMS, τα οποία σχετίζονται με τις παραπάνω απόπειρες, εκ των οποίων πάνω από 220 περιείχαν παραπλανητικό σύνδεσμο ιστού.

Δείτε επίσης: Ποιους και γιατί άκουγε το σύστημα Μητσοτάκη

Μάλιστα, η Αρχή έχει ήδη αποστείλει αναλυτική ενημέρωση προς τους συνδρομητές και χρήστες 92 τηλεφωνικών αριθμών οι οποίοι έλαβαν μήνυμα SMS με τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων επιβεβαιώνει τις αποκαλύψεις του Documento για το Predator – Εντοπίστηκαν 92 απόπειρες επιμόλυνσης

Μάλιστα, ακόμα και ο Κωστής Χατζηδάκης δεν απέκλεισε στη Βουλή το ενδεχόμενο να έλαβε επιστολή από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) για παγίδευσή του μέσω του Predator.

Διαβάστε τη συνέχεια: Βουλή: Δεν αρνήθηκε ότι έλαβε επιστολή για παγίδευσή του μέσω Predator ο Χατζηδάκης

Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε πως ήταν τρεις τελικά οι απόπειρες παγίδευσής του από το Predator. Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ γνωστοποίησε πως έλαβε επιστολή από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), στην οποία ο κ. Μενουδάκος τον ενημερώνει ότι οι απόπειρες έγιναν στις 16/9/2021, 21/9/2021 και 20/10/2021.

Διαβάστε επίσης: Επί δύο χρόνια παρακολουθείτο από την ΕΥΠ ο «στόχος 5046c Κωστής Χατζηδάκης»

Τι έγραφαν τα SMS

Συγκεκριμένα, το Inside Story αναφέρει πως έχει λάβει γνώση του ακριβούς περιεχομένου περισσότερων από 200 γραπτών μηνυμάτων (SMS) που έχουν συσχετιστεί από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) με το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator και τα οποία απεστάλησαν σε 92 άτομα, με σκοπό να παγιδεύσουν τα κινητά τους τηλέφωνα και να τα μετατρέψουν στον απόλυτο κοριό.

Τα κακόβουλα SMS περιέχουν ένα σύντομο κείμενο και σύνδεσμο σε ιστοσελίδα, ο οποίος είναι παραπλανητικός, καθώς έχει μεγάλη ομοιότητα με γνωστές –κατά κύριο λόγο ειδησεογραφικές– ιστοσελίδες.

Αν ο αποδέκτης ενεργοποιήσει τον σύνδεσμο που περιέχεται στο γραπτό μήνυμα που έχει λάβει κάνοντας κλικ, τότε χωρίς να το καταλάβει γίνεται η εγκατάσταση του κατασκοπευτικού λογισμικού στη συσκευή του. Τα μηνύματα αυτά στη συντριπτική πλειονότητά τους είναι προσωποποιημένα, συνήθως έχουν προσφώνηση του στόχου και το περιεχόμενο του link είναι κοντά στα ενδιαφέροντά του.

Τα κακόβουλα SMS που είδε το inside story και σχετίζονται με το Predator εμφανίζουν ως παραλήπτες τους και έχουν ως εξής:

[Δημήτρη] Αβραμόπουλο, πρώην βουλευτή ΝΔ, πρώην υπουργό, πρώην Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Κ. Αβραμόπουλε ποια θα είναι η θέση σας στην Ευρωβουλή για αυτό το
θέμα https:// blogspot. edolio5 [.] com /2021/03/ blog-post_59/

Άδωνη [Γεωργιάδη], πρώην υπουργό Ανάπτυξης, νυν υπουργό
Εργασίας και Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας
του… On Air! Απών ο Χρυσοχοΐδης από την συνέντευξη φιάσκο με τις
στημένες ερωτήσεις.»

Μπράβο ρε Άδωνη! https: // cnn . gr [.]com /ExlKS

Στα κακόβουλα SMS που έχει δει το inside story φαίνεται να υπάρχει τουλάχιστον ακόμη ένα που προορίζεται για τον Άδωνι Γεωργιάδη και
γράφει: Υπουργέ καλή εβδομάδα με υπομονή! Ο Σπίνος από εχθές λέει ότι κάνεις business με τους Τούρκους! Πολύ περίεργο timing διάλεξε να το
δημοσιεύσει https: // blogspot .edolio 5[.]com/2021 /05/deal-dar danel-90/

Σημείωση: Το άρθρο του ιστολογίου Edolio5 στο οποίο οδηγεί μέσω παραποιημένου url το SMS-παγίδα είχε δημοσιευθεί τον Μάιο του 2021 και είχε τίτλο: «Ο “Κολοτούμπας” Γεωργιάδης και το deal! Οι τράπεζες έδωσαν την εταιρεία “Καλιμάνης”

Γιώργο [Γεραπετρίτη], πρώην υπουργό Επικρατείας, νυν υπουργό Εξωτερικών περιεχόμενό τους αν πρόκειται και πάλι για τον περιφερειάρχη Αττικής ή
κάποιον άλλον.

Γιώργο μου τι πράγματα είναι αυτά που γράφουν στην efsyn. Έχουν ξεφύγει τελείως αυτοί https :// www. efsyn [.]news/politiki/ky bernisi/300347_polites-
kai-epiheiriseis-dyo-ta hytiton-exiggeile-i-kybe rnisi/

Κωστή [Χατζηδάκη], πρώην υπουργό Εργασίας, νυν υπουργό Οικονομικών και Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας

Κωστή πάλι ο Σπίνος έκανε τα μαγικά του! Όλα μαθαίνονται στο Εργασίας!

https :// blogspot .edolio5[.] com/2021/03/blog-post_25/

Θάνο [Πλεύρη], Βουλευτή ΝΔ Α’ Αθήνας και πρώην υπουργό Υγείας

Θάνο καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Είναι απαράδεκτο να βγαίνουν οι περιθωριακοί και να γράφουν ότι δεν θα κατέβεις εσύ Α Αθήνας!

Μιχάλη [Χρυσοχοΐδη], πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, νυν υπουργό Υγείας

Μιχάλη τι πράγματα είναι αυτά που γράφουν στην efsyn. Έχουν ξεφύγει τελείως αυτοί

https: / /www. efsyn [.] news/ellada/dikaiosyni/30014 2_ergaleiopoiisi-tis-epitropis-parakoloythisis-toy-poinikoy-kodika/

Νίκο [Δένδια], πρώην υπουργό Εξωτερικών, νυν υπουργό Εθνικής Άμυνας

Μπράβο ρε Νίκο. Μέχρι και τους αριστερούς έκανες να σε παραδεχτούν

https: / / www. efsyn [.] news/politiki/exote riki-politiki/301266_neos-gyros-toyrkikon-prokliseon/

Πηγή: Inside Story

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter