Σοκ στη Κω: 41χρονος κατηγορείται ότι μετέδωσε επίτηδες AIDS στην πρώην σύντροφό του

Σοκ στη Κω: 41χρονος κατηγορείται ότι μετέδωσε επίτηδες AIDS στην πρώην σύντροφό του

Μήνυση για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη υπέβαλλε 50χρονη προς τον 41χρονο πρώην σύντροφό της. Ο 41χρονος, ο οποίος είναι φορέας του AIDS, κατηγορείται ότι μετέδωσε επίτηδες τον ιό στην πρώην σύντροφό του και θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω στις 4 Δεκεμβρίου.

Ο 41χρονος έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση και κρατείται προσωρινώς στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού κατηγορούμενος. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είχε ενημερώσει για το πρόβλημα της υγείας του από την πρώτη στιγμή της σχέσης τους, με εκείνη να ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τίποτα.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Όπως μεταδόθηκε από τη dimokratiki.gr, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, «ο κατηγορούμενος εντός του χρονικού διαστήματος από τα τέλη Ιουλίου 2020 έως τον μήνα Ιούλιο 2022 ενώ συμβίωνε με τη σύντροφό του φέρεται σκόπιμα να προκάλεσε σε αυτήν βαριά σωματική βλάβη και συγκεκριμένα βαριά και μακροχρόνια αρρώστια που προκαλεί αναπηρία και εμποδίζει τον άνθρωπο σημαντικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα να χρησιμοποιεί το σώμα του.

Ειδικότερα, στον ανωτέρω τόπο και χρόνο γνωρίζοντας ότι ήταν φορέας του ρετροϊού HIV και έπασχε από το σύνδρομο επίκτητης ανοσολογικής ανεπάρκειας (AIDS), που συγκαταλέγεται στα λοιμώδη νοσήματα και είναι ανίατη νόσος, με σκοπό να μεταδώσει τον ιό στην τότε μόνιμη σύντροφό του με την οποία συμβίωνε, ερχόταν καθημερινά σχεδόν σε απροφύλακτη σεξουαλική επαφή τόσο κατά φύση, όσο και παρά φύση μαζί της, αν και γνώριζε ότι με τον ανωτέρω τρόπο θα της μετέδιδε μετά βεβαιότητας τον ιό, πράγμα που πέτυχε.

Επίσης γνώριζε ότι η νόσος αυτή είναι βαριά και ανίατη και συνεπάγεται μόνιμη αναπηρία, καθώς αναστέλλει εφ’ όρου ζωής τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και εμποδίζει τον πάσχοντα να χρησιμοποιεί το σώμα του όπως ένας υγιής άνθρωπος, καθώς χωρίς τη λήψη καθημερινής βαριάς φαρμακευτικής αγωγής (με σοβαρές παρενέργειες για τον ανθρώπινο οργανισμό όπως στεφανιαία νόσο, δυλιπιδαιμία, σύνδρομο λιποδυστροφίας, σακχαρώδη διαβήτη, ηπατοτοξικότητα, νεφροτοξικότητα, οστεοπενία και οστεοπόρωση) μπορεί και μία απλή καθημερινή ίωση να επιφέρει στον πάσχοντα το θάνατο, ενώ εφ’ όρου ζωής θα πρέπει να λαμβάνει προφυλάξεις κατά τη σεξουαλική επαφή με άλλα άτομα για να μη μεταδώσει και σε άλλους τον ιό και να επιλέγει συντρόφους που δέχονται να υποβληθούν στον κίνδυνο μετάδοσης του ιού».

Ο 41χρονος φαίνεται να έχει παρελθόν παραβατικών συμπεριφορών και αδικημάτων. Έχει παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω, κατηγορούμενος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, για κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση και για σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, αδικήματα που φέρονται να τελέσθηκαν στη Ρόδο κατά τα έτη 2018 έως και τον Φεβρουάριο του 2020.

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

10/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter